[Žinios trumpai] Aukšto rango JAV generolas atskleidė „blogiausią dalyką, kurį padarė Putinas“ prieš įsiverždamas į Ukrainą  ()

Putinas nebuvo tam pasiruošęs ir padarė „mirtiną klaidą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausias JAV kariuomenės pareigūnas, atsakingas už bendrus amerikiečių ir ukrainiečių karių mokymus Vokietijoje, trečiadienį perdavė žinią, kad „blogiausias dalykas, kurį padarė rusai, tai davė mums aštuonerius metus pasiruošti“ jos invazijai į Ukrainą.

Brg. generolas Josephas E. Hilbertas perdavė Ukrainos pareigūno žinią „Fox News“ 7-ojoje armijos mokymo vadavietėje.

Generolas Hilbertas, vadovaujantis 7-osios armijos mokymo vadavietei, taip pat sakė, kad Ukraina nuo 2015 metų dalyvavo daugiau nei dešimtyje didelių pratybų su JAV kariais Vokietijoje.

„Ukrainos kariai yra motyvuoti, jie yra profesionalūs“, – pridūrė Hilbertas ir pažymėjo, kad šiuo metu JAV Grafenwoehr mieste, Vokietijoje, apmoko 50–60 Ukrainos karių, kaip valdyti M777 haubicas.

Šie ginklai buvo išsiųsti Ukrainos kariuomenei, kad padėtų jai kovoje su Rusija. „Jie nori grįžti į kovą“, – sakė Hilbertas.

Hilbertas taip pat sakė, kad JAV apmokė daugiau nei 23 000 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narių iš 17 skirtingų batalionų ir 11 skirtingų brigadų, o šiai programai iš viso išleido 126 mln. USD.

 

Jis pridūrė, kad JAV planavo, kad Ukrainos kariai vadovaus divizijos lygio pratyboms visoje šalyje, kol vasarį, likus kelioms dienoms iki invazijos pradžios, iš Ukrainos pasitraukė daugiau nei 160 Floridos nacionalinės gvardijos karių.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metų pradžioje, prieš pradėdama invaziją į Ukrainą 2022 metų vasario 24 dieną.

„Karas vyksta jau aštuonerius metus“, – išskirtiniame interviu „Fox News“ laidai trečiadienį sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. „Visavertis karas vyksta 70 dienų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()