[Žinios trumpai] Kremliuje sumaištis – po slaptos apklausos nori skubiai baigti „Ukrainos denacifikaciją“  ()

Vladimiras Putinas jau nebevartoja termino „Ukrainos denacifikacija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia nustojo kalbėti apie „denacifikaciją“, kurią Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino vienu pagrindinių karo Ukrainoje tikslų. Paaiškėjo, kad rusai nesupranta šio termino reikšmės.

Proekt“ leidinys apie tai rašo remdamasis Kremliui artimų polittechnologų žodžiais.

Leidinio pašnekovų teigimu, praėjus maždaug savaitei nuo karo pradžios, Rusijos prezidento administracijos užsakymu sociologai atliko uždaras telefonines apklausas apie rusų požiūrį į pagrindines propagandos tezes. Paaiškėjo, kad žmonės nesupranta, kas yra „denacifikacija“ – mažai kas galėtų aiškiai iššifruoti šį terminą.

„Po to prasidėjo netvarka – kiekvieną savaitę ieškojome naujų žodžių, bet nepavyko rasti nieko sėkmingo“, – sakė Kremliui artimas šaltinis.

Pasak jo, apklausos rodo, kad rusai nori girdėti tik apie pergalę. Nepaisant to, pažymi laikraštis, propaganda visiškai neatsisakė žodžio „denacifikacija“, nes „negalima tiesiog pamiršti prezidento išsakyto tikslo“, o tik sumažino šio apibrėžimo nuorodų skaičių.

 

Visų pirma, televizijos laidų vedėjas Dmitrijus Kiselevas savo eteryje vasario 27 ir kovo 6 dienomis mažiausiai septynias minutes bandė paaiškinti šio žodžio reikšmę. Balandį jis arba visai nekalbėjo apie „denacifikaciją“, arba šį žodį pavartojo porą kartų kiekvienoje laidoje.

Kaip pažymi laikraštis, vienas gėdingiausių momentų įvyko, kai per derybas dėl karo veiksmų nutraukimo Ukrainos derybininkai paklausė kolegų iš Rusijos, ką reiškia Ukrainos „denacifikavimas“. Jie nesugebėjo suformuluoti atsakymo. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad „denacifikacija“ baigsis blogai pačiai Rusijai.

 

„Tas pats nutiko 1940-aisiais, nacistinė Vokietija vykdė žydų tautos denacifikaciją. Dabar matome tą patį. Tiesiog nežinojau, kad taip gali būti šiuolaikiniame pasaulyje. Kad žmogus, skelbiantis denacifikaciją, gali gauti kažkokia paramą.Tai yra nusikaltimas prieš žmoniją, nes sakyti „denacifikacija“ ir tada bombarduoti civilius yra genocidas prieš Ukrainos žmones“, – pabrėžė šalies vadovas.

V. Zelenskio teigimu, anksčiau tokie procesai kai kurioms valstybėms baigdavosi tuo, „kad vėliau būdavo gėda“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(106)
(1)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: