[Žinios trumpai] Putino propagandistas perspėja, kad Rusija „neturi kelio atgal“, kaip tik išlaisvinti branduolinį Armagedoną  ()

Valstybinio televizijos kanalo „Rosija-1“ žurnalistas Aleksandras Sladkovas paragino surengti atominį bombardavimą, kuris sukurtų „kelių regionų dydžio kraterį“. Įraše socialinėje žiniasklaidoje turintis 730 000 sekėjų Kremliaus propagandistas perspėjo, kad gali artėti „paskutinės išeities“ metas, kai maždaug 40 šalių, įskaitant Didžiąją Britaniją, JAV ir Vokietiją, ketina apginkluoti Ukrainą ginklais, kad ji galėtų kovoti su Rusijos invazija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis sakė: „Vis daugiau kalbama apie branduolinius ginklus, ir Rusija turi daug ką tuo pasakyti. Mes turime sprendimą Ukrainai. Mums primenama apie paskutinę priemonę – branduolinius ginklus“.

Atsižvelgdamas į prezidento Vladimiro Putino teiginius, kad Rusijos vadinamoji „karinė operacija“ Ukrainoje buvo pradėta siekiant „denacifikuoti“ šalį, A. Sladkovas sakė: „Jei niekas mūsų negirdės, o 40 šalių toliau padės Ukrainos neonaciams, mes neturėsime kelio atgal“.

A. Sladkovas yra naujausias Kremliaus ruporas, viešai raginantis Rusiją pradėti branduolinę ataką, Maskvai suintensyvinant puolimą prieš kai kurias Ukrainos dalis, įskaitant antradienio vakarą įvykusias raketų atakas centriniuose ir vakariniuose regionuose.

Vienos žiūrimiausių Kremliaus propagandos stočių RT redaktorė Margarita Simonyan trečiadienio vakarą išplatino šiurpų įspėjimą, kad branduolinis smūgis yra „tikėtinas“.

Kitas valstybinis televizijos kanalas „Channel One“ praėjusią savaitę imitavo branduolinį smūgį Europai.

Šiurpinantis klipas parodė, kaip Putinas tariamai gali surengti branduolinę ataką, kuri užtruks vos 200 sekundžių, kad smogtų Paryžiui, Berlynui ir Londonui, ir nepaliktų „išgyvenusių“.

Kalbėdamas apie Hirosimos atominį bombardavimą Antrojo pasaulinio karo metais, A. Sladkovas sakė, kad Rusija greitai „neturės kito pasirinkimo“, kaip tik paleisti ginklą, galintį panašiai naikinti, kad sustabdytų Ukrainą remiančias Vakarų šalis.

Jis perspėjo: „Viskas įmanoma, ir to mus moko amerikiečiai. Ne todėl, kad Ukrainai bus lengviau“.

Jis tęsė: „Amerikiečiai demonstratyviai panaudojo branduolinius ginklus Japonijoje. Taigi mes, rusai, turėsime demonstratyviai tai padaryti Ukrainoje, kad pašalintume tolimesnę konfrontacija su 40 šalių“.

„Kelių regionų dydžio krateris bus aiškus pavyzdys, koks rimtas yra Rusijos kreipimasis į NATO, siekiant grąžinti taiką ir harmoniją.

 

„Bet kur bus Ukraina? Tiksliai ten, kur ji eina šiuo metu, tik tas skirtumas, kad Rusijai tai bus greita ir pigu. Europiečiai ir amerikiečiai negali suprasti, kad negalima priekabiauti prie kaimyninės šalies, turinčios tokį milžinišką branduolinį potencialą“.

Sekmadienį „Rosija-1“ kanalo reportaže buvo imituojamas branduolinės atakos prie Airijos krantų sukeltas nuniokojimas.

Kremliaus sąjungininko Dmitrijaus Kieliovo pristatytas siužetas teigė, kad ataka prieš JK povandeniniu dronu „Poseidon“ gali būti Rusijos veiksmų išdava.

Jis sakė, kad ginklas sukels radioaktyvų 500 m aukščio cunamį, kuris nuskandins Britaniją „į vandenyno gelmes“.

Išėjęs į pensiją armijos karininkas ir saugumo analitikas Tomas Clonanas sakė, kad „siaubingi“ grasinimai rodo, kaip „nesuvaldomi“ Putino bičiuliai, bet atmetė galimybę, kad Rusijos prezidentas išdrįs taip pasielgti.

 

Jis sakė „Newstalk Breakfast“: „Žinau, daug žmonių, kurie to klausydami labai išsigąs, arba tai gali sukelti baimę ir nerimą, tačiau tikimybė, kad tai įvyks, yra labai maža. Tai propaganda“.

Netrukus po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, V. Putinas pareiškė, kad padidina savo „atgrasymo jėgų“, t. y. branduolinių ginklų, į „kovoti pasirengusių“ statusą.

Nuo to laiko jis ne kartą grasino Vakarams, kad Maskva gali būti pasirengusi panaudoti branduolinį ginklą tiek prieš Ukrainą, tiek prieš Vakarų šalis.

Kreipdamasis į įstatymų leidėjus Sankt Peterburge per televiziją jis sakė: „Jei kas nors nuspręs kištis į vykstančius įvykius ir sukurti nepriimtiną strateginę grėsmę Rusijai, jie turi žinoti, kad mūsų atsakas bus žaibiškas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()