[Žinios trumpai] Išgyvenome, kad pamatytume košmarą: Didžiojo Tėvynės karo veteranai kreipėsi į Putiną (Video)  (1)

Kyjivo Didžiojo Tėvynės karo veteranai ragina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną suteikti „Azovstal“ gamykloje esantiems Ukrainos kariams galimybę išeiti iš apsupties.

Kreipimąsi į Rusijos Federacijos prezidentą veteranai paskelbė internete, praneša „UP“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hitlerio logika buvo aiški, jis norėjo sunaikinti visas tautas. O mums neaišku, kodėl jūs  mus užpuolėte. Mes nieko neprašėme ir nediktavome jums savo taisyklių“, – sako Aleksandra Romančikova, Antrojo pasaulinio karo veteranė-slaugytoja.

Antrojo pasaulinio karo veteranai šokiruoti, kad rusai, kartu su ukrainiečiais kovoję prieš nacistinę Vokietiją, dabar Ukrainoje žudo net vaikus.

„Karas yra žmonių naikinimas“, – sako Aleksejus Tkačenka, karo metu tarnavęs Kryme.

Išlikę gyvi Antrojo pasaulinio karo veteranai apeliuoja į Rusijos valdžios sąžinę:

„1941-1945 metais  kartu apgynėme pasaulį nuo baisaus blogio. Kodėl tu dabar elgiesi kaip piktadarys? Nebūk toks. Tapk vyru. Suteik galimybę „Azovstal“ kariams išeiti iš apsupties vardan tos pergalės, kurią kartu iškovojome Antrojo pasaulinio karo metu“, – sako veteranai.

 

„Kokie žodžiai galėtų tave pasiekti? Gal nori, kad atsiklauptume prieš tave? Esame pasiruošę atsiklaupti, tik paleisk šiuos žmones iš ten“, – su ašaromis akyse veteranai kreipiasi į Putiną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(105)
(3)
(102)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: