[Žinios trumpai] Ekspertas: savavališkas „Nord Stream 2“ panaudojimas yra beprotiška Putino idėja, tai absoliučiai nelogiška  ()

„Nord Stream 2“ dujotiekis, sujungęs Rusiją ir Vokietiją, nebus sertifikuotas ir pradėtas naudoti. Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą ir dabar jos gamtiniai ištekliai nebe taip kvepia. Tačiau „Gazprom“ nepatinka nenaudojami vamzdžiai - Rusijos dujų milžinė planuoja „Nord Stream 2“ panaudoti savo reikmėms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-09 [Žinios trumpai] Ekspertas: savavališkas „Nord Stream 2“ panaudojimas yra beprotiška Putino idėja, tai absoliučiai nelogiška  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaidinga manyti, kad „Nord Stream 2“ - tik ant Baltijos jūros dugno paguldyti vamzdžiai. Tai - didelis infrastruktūros projektas ir dujos nėra išgaunamos pačioje pakrantėje. Taigi, „Gazprom“ planuoja savo reikmėm panaudoti tuos vamzdžius, kurie yra Rusijos teritorijoje. Jais, pagal pirminį planą, bus tiekiamos dujos Rusijos šiaurės vakarų regionams. Bet ar Rusija turi tokią teisę?

Ekonomistas ir finansų analitikas Aleksejus Kuščas teigia, kad Rusija gali panaudoti tuos vamzdžius, kurie yra jos teritorijoje. Tačiau tai nebus lengva, nes „Nord Stream 2“ yra aukšto slėgio dujotiekis, o šiaurės vakarų Rusijai reikės platesio vidutinio ir žemo slėgio vamzdyno. Bet tai - prasta mintis, nes reikėtų labai daug pakeitimų.

Ekspertas teigia, kad reikėtų labai daug investicijų, kad „Nord Stream 2“ dujotiekis virstų vietiniu vamzdynu. Tam jis tiesiog nebuvo sukurtas ir dabar jį tokiu paversti būtų sunku.

 

Be to, „Gazprom“ užsimena, kad „Nord Stream 2“ gali būti paleistas, bet ne prieš 2028-uosius. Kodėl pasirinkta tokia data - neaišku. Europa nusisuka nuo rusiškų dujų ir dabar būtų sunku įsivaizduoti, kodėl „Nord Stream 2“ vėl taptų patraukliu energetikos projektu. Ypač po 6 metų.

(35)
(2)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: