[Žinios trumpai] Ukrainiečiai sugalvojo kaip be tiesioginio puolimo priversti rusus bėgti iš savo pozicijų  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras generolas Viktoras Jagunas teigia, kad rusų pajėgos Ukrainoje keičia taktiką ir tai suteikia galimybių ukrainiečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija stengiasi apsisaugoti nuo galimo ukrainiečių puolimo. Didelės teritorijos nušluojamos artilerijos ir karo aviacijos atakomis, kad ukrainiečiai negalėtų priartėti koviniu atstumu. Tačiau tokios operacijos rusams sunkiai sekasi.

„Yra informacijos, kad rusų aviacija bombarduoja rusų pozicijas. Užpuolikai keičia taktiką - jie vengia artimo kontakto kovų ir pasikliauja artilerija. Priešas tikrai bando padidinti atstumą tarp mūsų ir jų dalinių“, teigia Jagunas.

Dėl to ir ukrainiečiams tenka keisti taktiką. „Mes vengiama artilerijos atakų, manevruojame mažomis grupėmis. Faktas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos stengiasi išsaugoti savo karių gyvybes, sukelia nepatogumų priešui ir leidžia mums išvaduoti kai kurias gyvenvietes Charkivo regione. Mūsų žvalgyba ieško jų logistikos grandinių, ginklų sandėlių, štabų ir sprendimų priėmimų centrų. Juos naikiname artilerija ir dronais, o kai priešas nebeturi amunicijos, ginklų ir vadovybės, jis traukiasi“, pasakoja Jagunas.

Karininkas teigė, kad priešas dažnai nesupranta, kodėl ukrainiečiai nesiveržia agresyviau. Tačiau ukrainiečiai taupo amuniciją ir ją naudoja tik gerai nusitaikę. Tuo tarpu rusai naikina viską, kur galėtų būti ukrainiečių karių. Ukraina teigia, kad rusų taktika yra labai brangi ir neveiksminga.

 

„Maždaug žinome rusų atsargas - jie jau sunaudojo 70 % savo raketų. Niekas nesaugo kitų Rusijos sienų, nėra iš ko papildyti atsargų. Todėl atrodo, kad jie gyvena paskutines dienas ir Ukraina yra viskas, ką jie nori užkariauti ir sunaikinti“, teigia Jagunas.

Tiesa, rusų logistinės problemos kol kas nėra tokios didelės, kad rusai būtų priversti nutraukti operacijas ir keliauti namo. Šiuo metu, kaip teigia Ukrainos žvalgyba, rusija planuoja didesnius sparnuotųjų raketų smūgius iš laivų Juodojoje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: