[Žinios trumpai] Žvalgyba: Rusijos generaliniame štabe prasidėjo tikras jovalas - sugalvojo kaip kompensuoti praradimus  (1)

Rusijos generaliniame štabe pastaruoju metu neramu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai yra pasiryžę tęsti karą Ukrainoje tiek, kiek reikės. Arba tiek, kiek reikalaus Putinas. Tačiau Ukrainos žvalgyba praneša, kad tarp Rusijos generolų prasidėjo slapta konfrontacija.

„Specialiosios karinės operacijos“ įstrigimas tapo suintensyvėjusios konfrontacijos tarp Rusijos generolų katalizatoriumi. Konkrečiai, Generaliniame štabe. Susiskaldymas ir paslėptos varžytuvės tarp skirtingų grupių Generaliniame štabe egzistavo dar prieš karą. Bet pastarosios nesėkmės ir kitų galios centrų bandymas visą kaltę suversti Rusijos karinėms pajėgoms sukėlė aštrų konfrontacijos suintensyvėjimą“, teigiama Ukrainos žvalgybos pranešime.

Ukrainiečiai taip pat praneša, kad Rusija bandys kompensuoti praradimus slapta mobilizacija. „Jie tęsia taip vadinamą „paslėptą mobilizaciją“. Vyksta aktyvi kampanija, į mūšių zoną siunčiami ką tik karo mokyklą baigę jaunuoliai ir kadetai. Panašiai atnaujinami ir desantininkų daliniai, kurie patyrė nuostolių fronte“, teigiama pranešime. Ukrainiečiai turi duomenų, kad dauguma Riazano aukštesniąją desantininkų mokyklą šiemet baigusių kadetų iš karto bus siunčiami į Ukrainą.

 

Viena iš priežasčių, kodėl rusams taip sunkiai sekasi Ukrainoje, yra ukrainiečių gebėjimas sutraukyti logistikos grandines. Skaičiuojama, kad Rusija neteko 2600 logistikos komandų mašinų - iš viso jų „specialiajai karinei operacijai“ buvo skirta vos 6000. Tikriausiai matėte degančius ir sproginėjančius logistikos konvojus - tai neabejotinai turi įtakos tolesnių Rusijos veiksmų efektyvumui. Dabar Rusija bandys tų mašinų praradimą kompensuoti Ukrainoje pavogtais sunkvežimiais.

(19)
(3)
(16)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: