[Žinios trumpai] Naujausia ataka stipriai supykdė Zelenskį – rusus pavadino bailiais: kaip taip galima?!  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pakomentavo pastaruoju metu Rusijos okupantų įvykdytus raketų smūgius Ukrainos teritorijoje. Jis paskelbė apie strateginį Rusijos Federacijos pralaimėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama jo vaizdo žinutėje.

„Šiąnakt jie smogė Černihivo srityje, taip pat ir į mokyklas. Žinoma, Rusijos valstybė yra tokia, kad bet koks švietimas jai tik trukdo. Bet ką galima pasiekti naikinant Ukrainos mokyklas? Visi Rusijos vadai, kurie tokius įsakymus duoda tiesiog serga. Ir nepagydomai. Bet visas ligonines, kurias sugriovė okupantai, visas mokyklas, visus universitetus, kuriuos jie subombardavo, visus namus, tiltus, įmones – mes viską atstatysime. Okupantai šiandien smogė Poltavos srityje, Kremenčuge. Ir vėl į gamyklą, kad žmonės neturėtų benzino. Tikrai ligoniai. Šaudo Zaporižios srityje, Donbaso miestuose ir kaimuose. Bet ką tai jiems duoda?“, – sakė valstybės vadovas.

Anot jo, Rusijos strateginis pralaimėjimas jau akivaizdus visiems pasaulyje ir net tiems, kurie vis dar bendrauja su Rusijos Federacija.

„Tiesiog Rusija dar neturi drąsos to pripažinti. Jie yra bailiai. Ir bando paslėpti tiesą už raketų, oro ir artilerijos smūgių. Todėl mūsų užduotis yra kovoti, kol pasieksime savo tikslus. Išlaisvinti mūsų žemę, žmones ir patikimai garantuoti mūsų saugumą“, – pabrėžė V. Zelenskis.

 

Gegužės 12 d. Rusijos įsibrovėlių raketa pataikė į saugomą Khorticos salos dalį ir sukėlė gaisrą.

Gegužės 12-osios vakarą priešas į naftos perdirbimo gamyklą ir kitus Kremenčugo, Poltavos srities objektus, paleido  8–12 raketų. Naktinio aviacijos smūgio į Novgorodą-Seversky Černihivo srityje metu žuvo 3 žmonės, 14 buvo sužeista.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(61)
(6)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: