[Žinios trumpai] JK be žado: stebėtina, ką rusai naudoja vietoje pažangių GPS ir mūšio valdymo sistemų - Putinas jau pralaimėjo  (1)

Rusijos invazija į Ukrainą paskatino Vakarų karius ir karybos ekspertus atidžiau pažvelgti į Rusijos karinę galią. Tai, ką jie pamatė, kelia nuostabą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallaceas teigia, kad Rusijos karo aviacija ir sunkioji karinė technika iš esmės nėra tinkamos mūšiui. Wallaceo teigimu, Rusija nėra pasiruošusi ilgai kovai prieš Ukrainą.

Pasak JK gynybos sekretoriaus, dėl prasto operacijų planavimo ir nepasiruošimo karui Rusija turėtų kaltinti savo generolus, bet Rusijos ginkluotosios pajėgos tiesiog yra technologiškai atsilikusios.

„Jokie Rusijos orlaiviai nėra aprūpinti skaitmeninėmis mūšio valdymo sistemomis. Jų orlaiviai dažnai matomi su popieriniais Ukrainos žemėlapiais dar iš devintojo dešimtmečio. Ant numušto „Su-34“ prietaisų panelės matėme priklijuotą GPS imtuvą, kad pilotai bent jau žinotų, kur yra, nes integruotos sistemos yra prastos kokybės“, Rusijos technologinį atsilikimą apibūdino Wallaceas.

Panašios problemos kamuoja ir rusų artileriją bei šarvuotąją techniką. Tikslioms atakoms rusų ginklai tiesiog netinka. Rusija turi ypatingai tikslių ginklų, bet jau po dviejų invazijos savaičių jų naudojimas buvo labai retas.

Benas Wallaceas teigia, kad veiksmai fronte rodo, kad Putinas ir jo kariuomenė nebuvo pasiruošę ilgam karui ir norėjo viską užbaigti greitai. Ir dabar okupantų pozicijos blogėja, nes Ukraina gauna modernių vakarietiškų ginklų, o rusų resursai senka. Artimoje ateityje rusų laukia dar didesnės problemos, nes dėl sankcijų ima trūkti komponentų ginkluotės gamybai.

 

Wallaceas teigia, kad Putinas jau yra nugalėtas, nes prarado gebėjimą gaminti sunkiąją ginkluotę savo šaliai. JK gynybos sekretoriaus manymu, Rusijos ginkluotųjų pajėgų valdyme vis dar matomas sovietinis braižas. 

Wallaceas taip pat patvirtino, kad Jungtinė Karalystė visame pasaulyje žvalgosi sovietinės ginkluotės, kad galėtų ją nupirkti Ukrainai. Ukrainiečiai moka ją naudoti, todėl jos tiekimas būtų labai efektyvus - tokie ginklai galėtų būti iš karto metami į kovą.

(69)
(2)
(67)

Komentarai (1)