[Žinios trumpai] Žvalgyba: tai, kas vyksta rusų užnugaryje, totalus cirkas - dėl propagandinių filmukų daro nesuvokiamus dalykus  ()

Net ir tada, kai yra toli nuo kontakto linijos, rusų kariai gauna įsakymus šaudyti - tiesiog į orą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Ukrainos žvalgyba. Pasirodo, ištisi rusų daliniai tampa propagandos filmukų herojais. Pasak ukrainiečių surinktų duomenų, Kremliaus propagandistai stengiasi suformuoti humanišką okupantų įvaizdį ir pademonstruoti sėkmę. Tikrų mūšių filmuoti nepavyksta, todėl vykdomos inscenizacijos. Juokinga, kad tam skiriami tikri koviniai pajėgumai - kariai ir technika atitraukiami nuo fronto linijos, kad tik būtų ką filmuoti.

„Okupantai verčiami kasti apkasus užnugaryje ir imituoti, kad stato techniką į priešakines pozicijas, šaudyti iš minosvaidžių, tankų ir artilerijos, apsimesti, kad vykdo puolimą ir išminavimą“, teigiama Ukrainos žvalgybos pranešime.

Vienas iš keisčiausių Rusijos propagandos motyvų - išminavimas. Rusai turi sudėlioti minas, o vėliau jas aptikti metalo ieškikliais ir išminuoti. Tie vaizdo įrašai net neatrodo įtikinami, nes išminuojami vis tie patys laukau. Be to, operatorius vaikšto tiesiai prieš išminavimo specialistą - tai yra, toje vietoje, kurioje gali būti minų. Ukrainos žvalgyba teigia, kad vienos tokios netikros išminavimo operacijos menu keli rusų kariai buvo sužeisti, bet tai tik prideda papildomo realizmo tiems filmukams.

(45)
(5)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: