[Žinios trumpai] Reikės aršaus kontrapuolimo: Ukrainos žvalgybos vadovas paskelbė tolesnės karo eigos prognozę  ()

Majoras generolas Kyrylo Budanovas, Ukrainos žvalgybos vadovas, Jungtinės Karalystės televizijai teigė, kad karas rugpjūtį pasieks lūžio tašką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Didžioji kovinių veiksmų dalis baigsis dar iki metų pabaigos“, teigė Budanovas, - „Atgausime visų prarastų Ukrainos žemių kontrolę, įskaitant Donbasą ir Krymą“.

Budanovas teigė, kad rusų planus Donbase sužino iš karto vos tik jie yra sukuriami. Žvalgyba dirba nuolat ir padeda Ukrainos gynėjams koreguoti veiksmus pagal rusų planus.

Tam, kad Ukraina laimėtų šį karą, reikės aršaus kontrapuolimo. Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad didesnio masto kontrapuolimas rytuose prasidės tik antroje birželio pusėje, kai Ukraina gaus Vakarų jai pažadėtus ginklus. Taigi, atrodo, kad Budanovas prognozuoja, kad per porą mėnesių nuo to momento Ukraina pasieks lūžio tašką.

 

Tiesa, sunku įsivaizduoti, kaip atrodytų Krymo išlaisvinimas. Rusija šį pusiasalį aneksavo dar 2014 metais ir jo puolimą laikys savo teritorijos puolimu. Rusijos valdantysis elitas pabrėžia, kad branduolinius ginklus naudos, jei pajus grėsmę savo išlikimui, todėl sunku įsivaizduoti, kad Rusija susitaikytų su Krymo praradimu konvenciniame kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: