Mokslinis tyrimas parodė liūdną tiesą apie išmaniuosius laikrodžius: gamintojai ir pardavėjai meluoja apie jų galimybes  ()

Šių metų sausį paskelbtame straipsnyje mokslininkai bando įvertinti ant riešo nešiojamų išmaniųjų prietaisų, skirtų energijos sąnaudoms ir širdies ritmui stebėti, naudingumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple Watch Series 6“, „Polar Vantage V“ ir „Fitbit Sense“ naudojo 30 sveikų dalyvių vyrų ir moterų, užsiimančių treniruotėmis su svoriu, važinėjančių dviračiu, bėgiojančių pėsčiomis ir net sėdinčių.

Kaip palyginamuosius prietaisus komanda naudojo „Polar H10“ krūtinės diržą ir „MetaMax 3B“.

Po to „Stronger by Science“ testų rezultatus apibendrino į paprastą lentelę, kurioje įvertintas kiekvieno prietaiso tikslumas, kintamumas ir patikimumas.

Pasirodo, visi prietaisai gana prastai sekė kalorijų suvartojimą beveik visose veiklose. Maža to, vidutinis nuokrypis nuo faktinio dienos sunaudojimo buvo nenuspėjamas ir labai skirtingas, todėl laikrodžiai buvo visai nenaudingi kalorijų sekimui. Taip yra todėl, kad negalite patikimai sekti pažangos.

Atrodo, kad dėvimi laikrodžiai dar labiau neatitinka asmenų, kurių energijos sąnaudos yra mažesnės nei vidutinės ir didesnės nei vidutinės.

 

Galima teigti, kad šis tyrimas taip pat atitinka ankstesnius tyrimus, kuriais bandyta įvertinti ant riešo nešiojamus prietaisus kalorijų sunaudojimo sekimui, tačiau naudojant skirtingus modelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MiTech.lt
MiTech.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()