[Žinios trumpai] S.Lavrovas: kariaujame su JAV ir JK, ir jie žlugdo taikos susitarimą – tikslas kuo daugiau rusų lavonų  (3)

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė, kad JAV ir Jungtinė Karalystė daro įtaką Ukrainos derybininkams, siekdamos pratęsti karą Ukrainoje ir norėdamos nužudyti daugiau Rusijos karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lavrovas tokius kaltinimus pareiškė per edukacinį forumą Maskvoje, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida RT.

Nuo tada, kai Rusija vasario pabaigoje pradėjo invaziją į Ukrainą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir įvairūs Kremliaus pareigūnai viešai grasino NATO ir kitoms šalims kerštu, jei šios įsikiš į karą.

Tuo tarpu Rusijos valstybinė žiniasklaida konfliktą apibūdino ne tik kaip kovą su Ukraina, bet ir kaip karą prieš Vakarus.

Lavrovas per forumą, teigė, kad Ukraina per ankstesnes derybas su Rusija galėjo rasti „priimtinų principų susitarimams pasiekti“, tačiau Vakarų sąjungininkai šioms sąlygoms nepritarė.

„Turime įvairiais kanalais sklindančios informacijos, kad Vašingtonas ir ypač Londonas „vadovauja“ Ukrainos derybininkams ir kontroliuoja jų manevro laisvę“, – sakė S. Lavrovas. „Jie nori užtempti konfliktą ir jiems atrodo, kad kuo ilgiau jis tęsis, tuo daugiau žalos padarys Rusijos kariams“.

 

Lavrovas taip pat pareiškė, kad karą Ukrainoje „paskelbė“ JAV ir JK ir „visiškai ne tarp Ukrainos ir Rusijos, o tarp Vakarų ir Rusijos“.

Lavrovas tvirtino, kad nors Vašingtonas ir Londonas vadovauja Ukrainai taikos derybose, nė viena šalis nepateikė „jokių pasiūlymų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)

Komentarai (3)