[Žinios trumpai] Itin retame vaizdo įraše – Rusijos dronų ataka prieš JAV haubicas: viskas klojosi ne taip kaip planavo rusai (Video)  ()

Nepatvirtintame vaizdo įraše, kuriuo trečiadienį pasidalijo Rusijos naujienų svetainė „Rusvesna“, matoma Rusijos ataka prieš Ukrainoje naudojamą JAV pagamintą haubicą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klipą, kurį taip pat pasidalino tikėtina prorusiška „Telegram“ paskyra, kurios profilio nuotraukoje yra simbolis „Z“, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė mokslų daktaras Robas Lee, Londono King's College universiteto Karo studijų katedros tyrėjas.

Tyrėjas mano, kad ataka galėjo būti įvykdyta su „Zala“ KYB-UAV, dar žinomu kaip KUB-BLA – savižudžiu dronu, kurį pagamino Rusijos Kalašnikovo grupės antrinė įmonė.

Vaizdo įraše atrodo, kad KUB-BLA krenta nedideliu, bet reikšmingu atstumu nuo amerikietiškos haubicos M777, priversdama ant žemės esančius karius greitai atsitraukti nuo haubicos.

 

Kadangi vaizdo įrašo nepavyko patvirtinti, neaišku, ar per smūgį buvo sužeisti kariai, ar buvo padaryta žala įrangai.

Vaizdo įrašu taip pat pasidalino „Twitter“ paskyra @UAWeapons, kuri nuo karo pradžios seka karinės ginkluotės naudojimą Ukrainoje. Pasak pranešimo, ataka padarė „geriausiu atveju nedidelės žalos“ dėl „smūgio atstumo ir silpnos sprogstamosios galios“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(17)
(-6)

Komentarai ()