[Žinios trumpai] Naujo karo pradžia? Rusija atidengė ugnį į Izraelio naikintuvus: incidentas buvo slepiamas  (4)

Izraelis Rusijos oro gynybos sistemos S-300 apšaudymą į jų lėktuvus pavadino „precendento neturinčiu incidentu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos Sirijoje pradėjo šaudyti į Izraelio lėktuvus, bombarduojančius Masjafo miestą pietvakarių Sirijoje.

Šis atvejis jau buvo apibūdintas kaip „precendento neturintis incidentas“, galintis reikšti „reikšmingus pokyčius Maskvos ir Jeruzalės santykiuose“, teigia Izraelio žiniasklaidos priemonės, paskelbusios šią naujieną.

Šis incidentas įvyko praėjusį penktadienį (gegužės 13 d.), tačiau informacija apie jį žiniasklaidai buvo atskleista tik prieš kelias dienas.

Iš pradžių Sirijos armija paleido „dešimtis priešlėktuvinių raketų“ iš pasenusių sistemų, kad atremtų oro smūgį. Tačiau jie negalėjo užkirsti kelio Izraelio lėktuvų nustatytų taikinių sunaikinimui. Tuomet Rusijos S-300 raketų baterijos atidengė ugnį, kai Izraelio naikintuvai skrido iš teritorijos.

 

Visuose pranešimuose teigiama, kad Rusijos radarai nesugebėjo užfiksuoti Izraelio lėktuvų, todėl paleidimai nekėlė grėsmės Izraelio oro pajėgų pilotams.

Pabrėžiama, kad nepaisant to, kad Rusija galėtų formaliai perduoti S-300 Sirijos armijai, gerai žinoma, kad juos valdo Rusijos kariuomenė, o sprendimą paleisti raketas taip pat priima Rusijos kariuomenė.

 

Įdomu tai, kad Izraelis nenurodė, dėl ko nepavyko S-300 radarui užfiksuoti Izraelio orlaivių: ar dėl komplekso slopinimo elektroninio karo priemonėmis, ar paties komplekso techninio netobulumo, ar operatorių klaidos. Taip pat pabrėžiama, kad Izraelio gynybos pajėgos beveik niekada nekomentuoja savo veiksmų Sirijoje, todėl ši informacija nepatvirtinta.

Masjafo miestas yra 50 km nuo Hmeimimo oro bazės ir panašiu atstumu nuo karinio jūrų laivyno bazės Tartuso mieste, kurią naudoja Rusijos kariuomenė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(7)
(71)

Komentarai (4)