[Žinios trumpai] Parduotas brangiausias automobilis pasaulyje – sidabrininis gražuolis sumušė visus kainos rekordus  ()

2018 metais už 48 milijonus dolerių parduotas „Ferrari 250 GTO“, pasirodo, nėra toks jau brangus automobilis. Nes 1955-ųjų „Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“ ką tik buvo parduotas už nepalyginamai didesnę sumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“ - tai vienas iš dviejų prototipų. Tai - gatvėms pritaikytas lenktyninis 300 SLR. Vieną iš jų kadaise vairavo inžinierius Rudolphas Uhlenhautas. Legenda pasakoja, kad kartą vėluodamas į susitikimą Uhlenhautas iš Miuncheno į Štutgartą nulėkė per maždaug valandą - šiuos miestus skiria 220 km.

„Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“ būtų buvęs greičiausias savo laikų automobilis su 290 km/val. greičiu ir, kaip teigė žurnalistai, „gebėjimu aplenkti eismą per vos sekundę“. Tačiau vietoje mažos serijinės gamybos „Mercedes-Benz“ turėjo pasitenkinti pora prototipų. Taip nutiko dėl to, kad 1955 metais Le Mano 24 valandų lenktynėse įvyko skaudi avarija, per kurią žuvo 84 žmonės. Po jos „Mercedes-Benz“ ilgam pasitraukė iš automobilių sporto ir nutraukė tokias programas kaip „300 SLR Uhlenhaut Coupé“.

 

Keista, bet dabar toks sprendimas kompanijai gali būti ir naudingas. Nes kuriamas „Mercedes-Benz Fund“, kuris stengsis gerinti jaunimo išsilavinimo galimybes aplinkosaugos srityje, gavo 135 milijonų eurų investiciją. Už tokią sumą parduotas vienas iš dviejų „Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“.

Gegužės 5 dieną vykusiame aukcione „Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“ tapo brangiausiu visų laikų automobiliu. Aukcione dalyvavo kviestiniai svečiai, jie galėjo rinktis iš daugybės automobilių. Aišku, „Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“ buvo brangiausias, bet tikrai ne vienintelis kainuojantis daugiau nei milijoną.

 

Tačiau „Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“ gražuolis nepasislėps kažkur privačioje kolekcijoje. Pirkėjas sutiko, kad naujasis jo automobilis ir toliau būtų prieinamas visuomenei. Be to, antrasis „Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé“ lieka kompanijos nuosavybe ir toliau bus eksponuojamas muziejuje Štutgarte.

(10)
(1)
(9)

Komentarai ()