[Žinios trumpai] Rusijos karių resursai baigia išsekti: leis į kariuomenę stoti vyresnio amžiaus rusams – užsieniečiai irgi laukiami  ()

Anksčiau su kariuomene sutartį galėjo sudaryti tik 18–40 metų rusai ir 18–30 metų užsieniečiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ženklą, kad Rusija turi skubiai sustiprinti savo karo pastangas Ukrainoje, parlamentas penktadienį pareiškė, kad svarstys įstatymo projektą, pagal kurį vyresniems nei 40 metų rusams ir vyresniems nei 30 metų užsieniečiams būtų leidžiama stoti į kariuomenę.

Valstybės Dūmos, parlamento žemųjų rūmų, tinklalapyje teigiama, kad šis žingsnis leis kariuomenei panaudoti vyresnio amžiaus specialistų įgūdžius.

„Didelio tikslumo ginklų naudojimui, ginkluotės ir karinės technikos eksploatavimui reikalingi aukštos kvalifikacijos specialistai. Patirtis rodo, kad tokiais tampama sulaukus 40-45 metų", – rašoma pranešime.

Šiuo metu pirmąją sutartį su kariuomene gali sudaryti tik 18–40 metų rusai ir 18–30 metų užsieniečiai.

Dūma teigė, kad siūlomas teisės aktas taip pat palengvins civilių medikų, inžinierių ir operacijų bei ryšių specialistų įdarbinimą.

 

Rusija patyrė didžiulių nesėkmių ir didelių gyvosios jėgos ir įrangos nuostolių per beveik tris mėnesius trukantį karą, į kurį Ukraina sutelkė praktiškai visą savo suaugusių vyrų populiaciją.

Nepaisant visiškos Mariupolio griuvėsių kontrolės, Maskva tebėra toli nuo savo tikslo užgrobti visą Donbaso regioną Rytų Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(4)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()