„Požeminis Pentagonas“ – Bideno bunkeris branduolinio karo atveju, įsikūręs giliai kalno viduje: štai kas žinoma apie itin slaptą objektą (Video)  ()

Rusijos invazija į Ukrainą dar kartą iškėlė branduolinio karo šmėklą, prezidentui Putinui JAV ir jos vakarų sąjungininkams grasinant branduoliu smūgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas praėjusią savaitę perspėjo dėl „visaverčio branduolinio karo“ pavojaus tarp Rusijos ir Vakarų, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau yra sakęs, kad Rusija naudojasi šia grėsme „šantažuoti pasaulį“.

Daugelis amerikiečių dar prisimena gresiančią branduolinio konflikto grėsmę Šaltojo karo metu, kai JAV vyriausybė planavo tolesnį valstybės funkcionavimą buvusios Sovietų Sąjungos branduolinės atakos atveju.

Nors daugelis JAV reakcijos į branduolinį smūgį aspektų yra įslaptinti, vienas objektas Liberty miestelyje Adamso grafystėje, Pensilvanijoje, galėtų atlikti pagrindinį vaidmenį branduolinio karo atveju.

„Raven Rock Mountain“ kompleksas pramintas „požeminiu Pentagonu" ir manoma, kad JAV vyriausybė veiktų iš šio komplekso, jei šalies sostinė būtų patyrusi niokojančią ataką.

„Raven Rock Mountain Complex“ (RRMC), taip pat žinomas kaip „Site R“, yra JAV karinis objektas su požeminiu branduoliniu bunkeriu netoli Blue Ridge Summit, Pensilvanijos valstijoje, prie Raven Rock Mountain.

Bunkeryje yra JAV armijos, karinio jūrų laivyno, oro pajėgų ir jūrų pėstininkų korpuso avarinių operacijų centrai. Kartu su „Mount Weather“ ekstremalių situacijų operacijų centru Virdžinijoje ir „Cheyenne“ kalnų kompleksu Kolorado valstijoje jis sudarė pagrindinius bunkerių kompleksus, skirtus JAV vyriausybės plano tęstinumui Šaltojo karo metu po branduolinės atakos.

 

„Raven Rock“ buvo pastatytas šeštojo dešimtmečio pradžioje. Pranešama, kad jis taip pat buvo pravardžiuojamas „Hario skyle“ pagal tuometinį prezidentą Harry S. Trumaną, kuris Antrojo pasaulinio karo metu per pirmąjį branduolinį smūgį istorijoje įsakė numesti dvi atomines bombas ant Japonijos.

Daug detalių apie kompleksą yra įslaptintos. Tačiau tyrėjas žurnalistas Ericas Schlosseris parašė apie „Raven Rock“ savo 2013 m. knygoje „Command and Control: Nuclear Weapons, the Damascus Accident, and the Illusion of Safety“.

 

Schlosseris rašo, kad kompleksas „yra maždaug 800 m žemiau kalno viršūnės. Jame buvo elektrinės, požeminiai vandens rezervuarai, nedidelė koplyčia, trijų aukštų pastatų struktūros didžiuliuose urvuose ir pakankamai lovų, kad tilptų 2000 aukšto rango pareigūnų iš Pentagono, Valstybės departamento ir Nacionalinio saugumo tarybos.“

„Raven Rock Mountain“ kompleksas iki šiol yra veikiantis karinis objektas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()