[Žinios trumpai] Vengrija „stoja piestu ir spjauna ES į veidą“ – tai „atominė bomba“ šaliai, Europos Parlamentas šoke  (6)

Europos Parlamentas Vengrijos reikalavimą pavadino „beveik įžūliu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrija pareiškė nepritarianti naujoms sankcijoms Rusijos Federacijai – Vengrija tai vadina „ekonomiškai nepriimtinomis priemonėmis“. Europos Parlamentas pabrėžė, kad šalies vyriausybės vadovui rūpi tik jo paties korupciniai interesai.

Tokią valstybės poziciją išreiškė Vengrijos vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas, praneša RTS.

Pasak jo, sankcijos Rusijos Federacijai neleis Vengrijai „pamaitinti žmonių“:

„Vengrija nesutaria su Briuseliu dėl nepagrįstų ir nepriimtinų priemonių prieš Rusiją, kurios sukeltų kainų augimą, badą ir precedento neturinčią masinę migraciją. Nereikėtų imtis skubotų sankcijų Maskvai, nes jos yra kaip atominė bomba“, – sakė V.Orbanas.

Tuo pat metu Europos Parlamento vicepirmininkė Katarina Barly Budapešto reikalavimą suteikti finansinę pagalbą mainais į Rusijos naftos embargą pavadino „beveik įžūliu“. Ji taip pat atkreipė dėmesį į „akivaizdžiai korumpuotą sistemą“ Orbano aplinkoje, sakydama: „Visi žino, kur nukeliaus pinigai“.

Ji apkaltino Orbaną, kad jis ginčą dėl naftos embargo panaudojo savo politiniams žaidimams, kad į šalį nukreiptų papildomus pinigus, o paskui paskirstytų juos savo kanalais.

Artimiausiu metu ES planuoja priimti šeštąjį sankcijų Rusijos Federacijai paketą, numatantį embargą agresoriaus žaliavoms, taip pat leisti Vengrijai ir Slovakijai iki 2024 metų pabaigos atsisakyti rusiškos naftos – dvejais metais ilgiau nei kitose ES šalyse. Tačiau Vengrija pareiškė, kad jai reikia dar daugiau laiko, kad sumažintų savo priklausomybę nuo Rusijos naftos.

 

ES sutiko sumokėti kompensaciją už importo draudimo pasekmes.

Vėliau Vengrija apsisprendė dėl sumos, už kurią buvo pasirengusi „parduoti“ sutikimą dėl naftos embargo prieš agresorių: ji siekia apie 700-750 milijonų eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(21)
(-16)

Komentarai (6)