[Žinios trumpai] Donbasas keičia kryptį? Netikėti pokyčiai nustebino ir išgąsdino Maskvą  ()

Ukrainos žvalgyba skelbia, kad laikinai okupuotose teritorijose turi šnipų. Ir mano, kad bendradarbiavimas su tų teritorijų gyventojais artimiausiu metu tik sustiprės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų karinių nesėkmių ir didelių nuostolių fone galima įžvelgti ne tokį jau blankų vietinių žmonių pėdsaką. Jie stengiasi griauti užpuolikų planus ir vengia bendradarbiavimo su okupantais. Kaip praneša Ukrainos žvalgyba, laikinai okupuotų teritorijų gyventojai ketina suintensyvinti bendradarbiavimą su Ukrainos institucijomis.

„Po to, kai Ukrainos gynėjai nugalėjo kelis priešo dalinius, tarp kurių buvo ir per jėgą mobilizuoti Donbaso gyventojai, Donecko ir Luhansko regionų vyrai nepaisydami areštų grėsmės vis tiek atsisako kautis Rusijos Federacijos pajėgose. Rusų okupacinė administracija iš Maskvos gavo įsakymą skubiai imtis priemonių karių motyvacijai pakelti“, teigiama pranešime. Ukrainos žvalgyba teigia, kad rusų propagandistai Luhanske ir Donecke filmuoja propagandines kampanijas apie savo pergales, organizuoja koncertus ir kuria muziejus - visa tai tam, kad būtų pakelta rusų karių motyvacija ir įtvirtintas pergalės mitas.

Ukrainos žvalgyba yra įsitikinusi, kad viena iš didžiausių rusų problemų priežasčių - absoliutus kompetencijos trūkumas. „Okupantai bando parodyti Antrojo pasaulinio karo reliktus kaip Ukrainos gynėjų daiktus. Informacija apie kriminalinį tų radinių autorių elgesį Ukrainos institucijoms buvo perduota kelių patriotiškų Donecko gyventojų“, teigiama Ukrainos žvalgybos pranešime.

(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: