[Žinios trumpai] Ukrainos kareivių rankose buvo pastebėtas futuristinis belgiškas šautuvas F2000 – niekas nežino iš kur juos ukrainiečiai gavo (Foto)  (1)

Šturmo šautuvas turi daugybę dizaino ypatybių, tačiau nežinoma, kuri šalis juos perdavė Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose pasirodė „karštų nuotraukų“, kuriose Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankose matyti F2000 automatai. Nuotraukos taip pat yra dar vienas pavyzdys, kai Ukrainos mūšio lauke naudojamas gana retas šaulių ginklas.

Dvi nagrinėjamos nuotraukos, kurios abi paskelbtos „Twitter“, nesuteikia daug konteksto kalbant apie F2000 pristatymą.

 

Vienoje nuotraukoje Ukrainos karys guli vienas su ginklu rankoje. Kitoje nuotraukoje nufotografuoti trys Ukrainos kariai įvairiomis uniformomis, laikantys polimeru dengtus šautuvus F2000.

 

Šautuvą F2000 gamina Belgijos įmonė „FN Herstal“, kurį bendrovė pagamino siekdama patenkinti modernaus ir modulinio puolimo šautuvo poreikį. Ginklas ir pirmą kartą debiutavo 2001 m..

Šautuvas turi kompaktišką „bullpup“ išdėstymą, o tai reiškia, kad dėtuvė yra už gaiduko lygiagrečiai šaulio veidui, o ne priešais jį, kaip ir daugelyje šiuolaikinių karinių šautuvų. Tai ne tik sumažina šautuvo ilgį, bet ir yra idealus pasirinkimas tiek kairiarankiams, tiek dešiniarankiams kariams.

 

Taip pat prie šautuvo galima pritvirtinti 40 mm granatsvaidį arba kompiuterinę ugnies valdymo sistemą, kad padidėtų mirtingumas. Tačiau paskelbtose nuotraukose jų nebuvo matyti.

Tarp tikėtinų šalių, kurios galėtų pristatyti FN2000, išskiriama pati Belgija. Taip pat tikėtina, kad ginklą padovanojo Lenkija ar Ispanija. Pirkėjų buvo ir Artimuosiuose Rytuose bei Azijoje, tačiau jie ginklų Ukrainai netiekia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(2)
(131)

Komentarai (1)