[Žinios trumpai] „Man gėda dėl savo šalies“! Atsistatydino Rusijos diplomatas JT ir rėžė tikrą savo nuomonę apie Putino šutvę  ()

Bondarevas sukritikavo Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo darbus, teigdamas, kad ministras Lavrovas yra Rusijos diplomatinės sistemos degradacijos pavyzdys


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diplomatijos atstovas, dirbęs šalies atstovybėje Jungtinių Tautų būstinėje Ženevoje, patarėjas Borisas Bondarevas paskelbė atsistatydinantis iš savo pareigų dėl Rusijos karo prieš  Ukrainą. V. Putino pradėtą ​​karą jis pavadino nusikaltimu Ukrainos ir Rusijos tautoms ir teigė, kad per 20 savo diplomatinių darbo metų Rusijos Federacijoje, jam dar niekada nebuvo taip gėda dėl savo šalies ir savo darbo. Šis atsistatydinimo pareiškimas paskelbtas socialinio tinkle Twitter paskyroje, priklausančioje teisininkui, žmogaus teisių aktyvistui ir „UN Watch“  direktoriui Hilleliui Neueriui.

„Sugalvojusieji šį karą nori tik vieno – išlikti valdžioje amžinai, gyventi pompastiškuose neskoninguose rūmuose, plaukti jachtomis, kurių dydis ir kaina prilygsta visam Rusijos kariniam jūrų laivynui bei mėgautis neribota valdžia ir visišku nebaudžiamumu. Dėl šio niekingo tikslo jie  pasiruošę paaukoti daug  gyvybių. Tūkstančiai rusų ir ukrainiečių jau mirė dėl jų tikslo“, – mano Bondarevas.

Pasak jo, per visus šiuos 20 metų,  Rusijos užsienio reikalų ministerijos melo ir nekompetentingumo lygis  tik augo, tačiau pastaraisiais metais jis tapo  katastrofišku, sakė Borisas Bondarevas.

 

„Vyrauja propagandinės klišės, prilygstančios 30-ųjų sovietinių laikraščių dvasios stiliui. Sukurta pati save apgaudinėjanti sistema: be objektyvios informacijos ir blaivių prognozių “, – sakė jis.

Bondarevas taip pat sukritikavo Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo darbus. Jis mano, kad ministras Lavrovas yra Rusijos diplomatinės sistemos degradacijos pavyzdys  ir per 18 metų, būdamas departamento vadovu, iš „profesionalaus ir išsilavinusio intelektualo tapo žmogumi, nuolat transliuojančiu prieštaringus pareiškimus ir grasinančiu pasauliui branduoliniais ginklais“.

 

Rusijos diplomatas JT teigė, kad šiandien Rusijos užsienio reikalų ministerija neužsiima diplomatija, o sėja melą, kursto neapykantą, karą ir tarnauja siauro ir privataus asmenų rato interesams. Anot jo, jie neturi nieko bendra su tikrais Rusijos visuomenės poreikiais.

"Esu diplomatas ir norėčiau toliau dirbti savo šaliai. Tačiau šiandien, deja, likti valstybės tarnyboje ir sekti pragaištingu valstybės politiniu kursu reiškia išduoti savo tėvynę. Aš to nenoriu ir negaliu. Nusprendžiau atsistatydinti“, – sakė Bondarevas.

Rusijos pareigūnai nekomentavo Boriso Bondarevo atsistatydinimo.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: