[Žinios trumpai] Rusai skelbia, kad sunaikino kelias Vakarų ginklų partijas - Arestovičius paviešino situaciją kaip yra iš tikro (Video)  ()

Rusija dažnai giriasi, kad sunaikino dideles vakarietiškų ginklų siuntas į Ukrainą. Tai, žinoma, būtų stiprūs smūgiai Ukrainos gynėjams. Bet ar tikrai buvo sunaikintos ištisos partijos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad nors rusai iš tikrųjų vykdo tokią medžioklę ir kelis kartus apšaudė sandėlius su ginklais, jiems nepavyko sunaikinti nė vienos partijos.

Rusijos gynybos ministerija  praneša, kad sunaikino net kelias dideles vakarietiškų ginklų partijas. Štai gegužės 21 dieną buvo pranešta, kad prie Žytomyro „Kalibr“ sparnuotosiomis raketomis sunaikinti amerikietiški ginklai. Arestovičiaus teigimu, tai - tiesiog ne tiesa. Nei viena siunta nebuvo sunaikinta transportavimo metu. Aišku, ginklai gali būti sunaikinami mūšiuose. Ir ginklų saugyklos buvo apšaudytos, bet nuostoliai nėra dideli.

„Rusai pasakoja istorijas, kad jie sunaikina transportuojamus ginklus. Tai yra visiškas melas. Apšaudymų sandėliuose, kur ginklai saugomi, buvo, bet transportavimo metu - ne“, teigia Arestovičius. Kitaip tariant, ukrainiečiai neneigia, kad rusai vykdo šių ginklų medžioklę ir suduoda smūgius jų saugykloms. Tačiau ginklai yra transportuojami ir absoliuti dauguma jų pasiekia mūšių laukus.

 

Jis taip pat atsakė į klausimą, kiek laiko trunka, kol vakarietiški ginklai pasiekia frontą. Pasak Arestovičiaus, tai priklauso nuo ginklų technologijų bei karių apmokymų.

(34)
(0)
(34)

Komentarai ()