[Žinios trumpai] Paskelbta, kada į orą pakils itin modernus slaptas bombonešis B-21  ()

„Northrop Grumman“ praneša, kad nors B-21 prototipo bandymai yra sėkmingi, ypatingai modernus slaptas bombonešis pirmam skrydžiui šiemet dar nepakils.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu B-21 prototipas yra kankinamas ant žemės. Jo fiuzeliažas ir atskiri komponentai yra dirbtinai apkraunami. Tuo pačiu kalibruojami ir prietaisai, reikalingi tiksliam skrydžiui.

Vėlesnėse bandymų stadijose B-21 bus dažomas, bus užvesti jo varikliai. Angarą prototipas paliks dar šiais metais, o pirmam skrydžiui kils 2023-iųjų vasarį-kovą.

„Northrop Grumman“ teigia, kad prototipas yra praktiškai paruoštas serijinei gamybai. Vos tik bombonešis bus užbaigtas, „Northrop Grumman“ siekia stabiliu tempu pristatyti šiuos lėktuvus JAV karinėms oro pajėgoms. 

Iš pradžių B-21 tarnaus šalia kitų amerikietiškų strateginių bombonešių - „Rockwell B-1 Lancer“, „Northrop Grumman B-2 Spirit“ bei „Boeing B-52 Stratofortress“. Tačiau vos tik B-21 skaičiai bus didesni, o lėktuvas įrodys savo patikimumą ir galimybes, jis pakeis visus senesnius bombonešius. Dabar planuojama, kad pirmieji B-21 tarnybą pradės 2026-2027 metais.

 

Beje, šiuo metu bandomas ir kalibruojamas B-21 nėra vienintelis. Dar rugsėjį buvo patvirtinta, kad gaminami 5 prototipai.

(37)
(2)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: