[Žinios trumpai] Unikaliuose kadruose – Ukraina iš Homostelio oro uosto pradeda šalinti sunaikintą An-225: vaizdai sudaužo visas viltis (Video)  ()

Pasirodė filmuota medžiaga, kurioje matoma kaip sunaikintas „Antonov An-225“ buvo išmontuotas ir išvežtas iš Hostomelio oro uosto Kijevo apylinkėse, Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-28 [Žinios trumpai] Unikaliuose kadruose – Ukraina iš Homostelio oro uosto pradeda šalinti sunaikintą An-225: vaizdai sudaužo visas viltis (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniškas lėktuvas, pavadintas „Mrija“ (Svajonė), buvo smarkiai apgadintas vasario pabaigoje, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, vadinamajame Antonovo oro uosto mūšyje.

Kai pirmą kartą įvyko ataka, buvo vilčių, kad „Mriya“ bus atstatyta, tačiau vėliau paviešinti orlaivio vaizdai ir vaizdo įrašai parodė, kad žala greičiausiai buvo per didelė, kad tai būtų įmanoma.

Panašu, kad šiame naujausiame „Twitter“ vaizdo įraše matomos žalos mastas sugriauna visas likusias viltis, kad „Mriya“ kada nors bus rekonstruota.

Dabar atrodo, kad vienintelė galimybė pamatyti, kaip An-225 vėl pakils į dangų, būtų užbaigti antrojo lėktuvo statybą. Statybos buvo pradėtos, bet buvo sustabdytos, kai žlugus Sovietų Sąjungai išseko lėšos. Tuo metu buvo manoma, kad orlaivis buvo baigtas apie 70 proc.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išreiškė susidomėjimą antrojo An-225 statybos užbaigimu, tačiau, įvertinus, kad tam reikės 800 mln. USD, tai lieka tik simbolinėmis pastangomis.

Prezidentas Zelenskis neseniai susisiekė su Turkijos prezidentu, norėdamas užsitikrinti reikiamas lėšas, tačiau nesėkmingai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()