[Žinios trumpai] Nauja kovinių dronų taktiką - jie puls kaip vilkų gauja  ()

Amerikiečiai paleido kelias dronų grupes, atlikusias skirtingas užduotis karo lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie JAV karių sugalvotas ir išbandytas naujas dronų panaudojimo galimybes rašoma žurnale „Flying“.

Bandymas vyko gegužę Dugway bandymų aikštelėje netoli Solt Leik Sičio, Jutos valstijoje. Tai buvo dalis EDGE22 pratybų, subūrusių daugiafunkcinę komandą „Future Vertical Lift“ ir beveik 20 organizacijų ir jų padalinių iš viso pasaulio. Kariuomenė jau antrus metus renkasi išbandyti naujų taktikų ir technologijų, susijusių su vertikalaus kilimo įrenginiais.

Viena iš daug žadančių naujų taktikų tapo vadinamoji „vilkų gauja“, kuri skirta pakeisti dronų valdymo taktiką, vadinamą „bičių spiečiumi“. Eksperimento metu bepiločiai orlaiviai (angl. UAV) buvo suskirstyti į keturias grupes (po septynis kiekvienoje grupėje). Dronai buvo paruošti žvalgybai, paieškai, identifikavimui ir informacijos apie priešo pozicijas perdavimui.

„Bičių spiečiaus“ taktika apima daugelio bepiločių orlaivių paleidimą su ta pačia užduotimi – tam reikia didelio tinklo pralaidumo ir kartais perkraunami autonominiai algoritmai. „Vilko gaujos“ atveju įrenginiai neįsijungia vienu metu ir atlieka skirtingas funkcijas, o tai padidina jų efektyvumą.

 

„Future Vertical Life“ atstovė spaudai Lisa Ferguson sakė: „Bičių spiečius“ yra tiesiog daugybė bepiločių orlaivių, skirtų užvaldyti ir suklaidinti priešą, o „Vilkų gauja“ – technika paleidžiama keliais etapais ir atlieka įvairią veiklą, pavyzdžiui, aptinka ir identifikuoja priešo sistemas, nustato jų vietą, kad informuotų vadus, išjungia priešo sistemą ir įvertina mūšio lauką, kad užtikrintų užduoties įvykdymą.“

Bandymų, atliktų pratybose EDGE22, metu testuotas būrys amerikietiškų bepiločių orlaivių, „Air Launched Effects“ (ALE), galinčių savarankiškai arba pusiau savarankiškai pristatyti krovinius kariuomenei. Be to, buvo paleisti „Air-Launched Tube-Integrated 600“ (ALTIUS 600) dronai iš „Area-I“ ir „Coyote“, priklausančių „Raytheon“. Abi sistemos paleidžiamos iš orlaivio arba iš žemės, kad būtų galima stebėti, vykdyti elektroninį karą arba atakuoti priešą sviediniais.

 

Anot Lisos Ferguson, 45-ių analitikų komanda šią vasarą renka duomenis ir analizuoja testus, kad pristatytų rezultatus, padėsiančius pagerinti dronų valdymo taktikas būsimose demonstracijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()