[Žinios trumpai] Rusijos karo laivai, ruoškitės: Ukraina gavo raketas „Harpoon“ – atkeliavo ir amerikietiškos haubicos M109  ()

Iš Danijos į Ukrainą atvyko prieštankinės raketos „Harpoon“, taip pat savaeigės haubicos iš Jungtinių Valstijų – šeštadienį pareiškė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, teigdamas, kad ši ginkluotė sustiprins pajėgas, kovojančias su Rusijos invazija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų šalies pakrančių gynybą sustiprins ne tik „Harpoon“ raketos – jas naudos apmokytos ukrainiečių komandos“, – savo „Facebook“ puslapyje rašė O. Reznikovas.

Jis sakė, kad „Harpoon“ žemė-laivas raketos bus naudojamos kartu su ukrainietiškomis „Neptūno“ raketomis ginant šalies pakrantę, įskaitant pietinį Odesos uostą.

Vasario 24 dieną pradėjusi invaziją į Ukrainą, Rusija įvedė Ukrainos uostų jūrinę blokadą, trukdydama gyvybiškai svarbiam grūdų eksportui.

Ji taip pat panaudojo savo Juodosios jūros laivyną raketų atakoms prieš Ukrainą, kuri nuo to laiko pradėjo gauti Vakarų karinę pagalbą.

O. Reznikovas teigė, kad raketų „Harpoon“ tiekimas yra kelių šalių bendradarbiavimo rezultatas, ir kad tiekimas iš Danijos vyko „dalyvaujant mūsų draugams britams“.

Pirmadienį JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas sakė, kad Danija Ukrainai suteiks „Harpoon“ paleidimo įrenginį ir raketas.

O. Reznikovas sakė, kad Ukraina taip pat gavo įvairių sunkiosios artilerijos vienetų, įskaitant modifikuotas JAV pagamintas savaeiges haubicas M109, kurios leis Ukrainos kariuomenei smogti į taikinius iš didesnio atstumo.

Praėjusį mėnesį aukštas JAV gynybos pareigūnas sakė, kad JAV kariuomenė pradėjo mokyti nedidelį skaičių Ukrainos karių naudotis haubicų artilerija, ir pridūrė, kad šie mokymai vyksta už Ukrainos ribų.

 

Ukraina yra sakiusi, kad nori užsitikrinti JAV pagamintų ilgojo nuotolio daugkartinių raketinių paleidimo įrenginių (MLRS) M270 tiekimą ir naudoti juos Rusijos kariuomenei šalies rytuose atremti.

Raketa „Harpoon“ – tai bet kokiu oru, virš horizonto, prieš laivus naudojama raketa, kuri naudoja aktyvų radarų nusitaikymą ir skrenda tiesiai virš vandens, kad išvengtų gynybos priemonių. Ją galima paleisti iš laivų, povandeninių laivų, lėktuvų arba pakrantės baterijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(108)
(0)
(108)

Komentarai ()