[Žinios trumpai] Sukurtas patvariausias pasaulyje nešiojamas kompiuteris kariuomenei: skelbiamos žvėriškos savybės (Foto, Video)  ()

Sukurtas patvariausias pasaulyje nešiojamas kompiuteris kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Panasonic“ paskelbė apie savo tvirčiausią iki šiol nešiojamąjį kompiuterį – modulinį 14 colių „Toughbook 40“.

Nešiojamasis kompiuteris skirtas žmonėms, dirbantiems ekstremalioje ar pavojingoje aplinkoje. Jis pasižymi tvirtu magnio lydinio dėklu su įmontuota rankena ir sustiprintais užraktais.

Įrenginys turi MIL-STD-810H ir MIL-STD-461H sertifikatus, o tai reiškia, kad jis išlaikė 1,8 m kritimo testą, yra atsparus vandeniui ir dulkėms (IP66 standartas), gali atlaikyti ekstremalias temperatūras, tinkamas naudoti dideliame aukštyje.

„Toughbook 40“ sveria 3,35 kg, jame yra 14 colių „Full HD“ IPS jutiklinis ekranas, pasižymintis 1200 nitų ryškumu, tad yra patogus naudoti lauko sąlygomis. Kompiuteris turi 5 MP internetinę kamerą su privatumo užraktu ir IR, skirtu „Windows Hello“ veido atpažinimui.

 

Įrenginyje montuojamas 11-osios kartos „Intel Core i5“ arba „i7“ procesorius su integruota UHD grafika, atnaujinamu į „Iris Xe“ arba specialų AMD GPU. RAM yra 64 GB, o „flash“ atmintis yra 2 TB.

Kaip papildoma saugumo priemonė, naujajame „Toughbook“ yra „Secure Wipe“ funkcija, leidžianti per kelias sekundes ištrinti disko turinį.

„Bluetooth 5.1“ ir „Wi-Fi 6“ yra standartiškai prieinami, o mobilųjį ryšį galima pasirinkti per 4G (LTE/LTE-A) arba 5G (mmWave/C-band/Sub6) modemą.

Taip pat yra daugybė USB prievadų (įskaitant „Thunderbolt 4“ palaikymą), HDMI, Gigabit Ethernet LAN, „microSD“ ir dviejų SIM kortelių lizdas.

 

Komplekte yra apšviesta klaviatūra ir apšviestas maitinimo mygtukas, kad būtų patogu naudoti sudėtingomis apšvietimo sąlygomis, taip pat didelė jutiklinė dalis, kurią galima naudoti lyjant arba mūvint pirštines. Jis taip pat turi 95 dB garsiakalbius, kad garsas būtų girdimas triukšmingoje darbo aplinkoje.

„Panasonic“ kūrėjai modelyje įrengė 8 keičiamus modulinius komponentus, kurie padės pailginti nešiojamojo kompiuterio tarnavimo laiką arba leis jį pritaikyti konkrečioms užduotims. Keisti modulius – akumuliatorių, atmintį, saugyklą, klaviatūrą, išplėtimo zonas – vartotojai gali patys. Baterija užtikrina iki 36 valandų baterijos veikimo laiką (papildoma baterija).

„Toughbook 40“ yra su „Windows 10“ arba „11 Pro“. Priklausomai nuo modifikacijos, įrenginys gali turėti „Blu-ray“ arba DVD įrenginį.

 

„Tai mūsų patvariausias kada nors sukurtas „Toughbook“, skirtas specialiai verslo, vyriausybės ir federalinių agentūrų klientams“, – sakė „Panasonic America“ atstovas Craigas Jakowskis.

„Su 8 keičiamais moduliais „Toughbook 40“ sujungia galią, patikimumą ir lankstumą, kad pagerintų klientų patirtį.“

„Toughbook 40“ pradinė kaina yra 4 899 USD ir jis bus parduodamas gegužės pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()