Įdomiausi faktai apie antrą didžiausią armiją pasaulyje – Indijos kariuomenę: prestižas, kastos ir teatrinė egzotika (Foto, Video)  (2)

Daugiau nei 1,4 mln. aktyvaus personalo turinti Indijos armija yra antros pagal dydį karinės pajėgos pasaulyje ir turi didžiausią pasaulyje savanorių kariuomenę. Ji taip pat turi trečią pagal dydį gynybos biudžetą pasaulyje – 64 mlrd. USD (2021-22 m.).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis 2015 m. „Credit Suisse“ ataskaita, Indijos ginkluotosios pajėgos yra penktos pagal galingumą karinės pajėgos pasaulyje, o 2020 m. „GlobalFirepower“ ataskaitoje jos yra ketvirta galingiausia kariuomenė.

Pristatome įdomiausius faktus apie Indijos armiją.

1. Kastų sistema

Nuo seniausių laikų Indijos visuomenė turėjo griežtą socialinę stratifikaciją, kuri neleidžia visiškai įveikti visų socialinių ir politinių pokyčių, kuriuos Indija išgyveno per ilgus šimtmečius.

Nors šiuolaikinėje Indijoje kastų sistema de jure panaikinta (1950 m. konstitucijoje) ir ji laikoma praeities reliktu, de facto ji galioja. Geriausiai tai matyti kariuomenės pavyzdyje, kur kastų sistema daro gana didelę įtaką karininkų tobulėjimo galimybėms.

Blogiausia, kai kyla konfliktai tarp žemesnės „neliečiamųjų“ kastos ir aukštesnės „kšatrijos“ karių kastos. Aukščiausia vadovybė bando kovoti su tokiu savavališku valdiškumu, tačiau paprastų žmonių lygmenyje kastos vis dar egzistuoja. Kastų sistemos laikymasis tarp pareigūnų Indijoje laikomas korupcijos forma, kuri yra baudžiama pagal įstatymą.

 

2. Teatrinė egzotika

Rytai yra subtilus dalykas. Net jei tai ne visai „rytai“. Dažnai Europos civilizacijos žmonės į Indijos kariuomenę žiūri su tam tikra ironija. Ypač kai jie pamato indų karius pilna apranga, kuri labiau primena karnavalinius kostiumus: ryškius, pūkuotus, spalvingus.

Tačiau už viso šio „teatro“ nereikėtų pamiršti pagrindinio dalyko. Indijos kariuomenė yra antra pagal dydį pasaulyje. Tuo pačiu metu Indija turi milžinišką mobilizavimo išteklių.

3. Viešasis prestižas

Didžioji Indijos visuomenės dalis yra labai skurdi. Šiandien šalyje gyvena daugiau nei 1,3 milijardo žmonių, kurių nemaža dalis yra priversti gyventi žemiau skurdo ribos.

Būtent dėl ​​šios priežasties karinė tarnyba šiandien išlieka viena efektyviausių socialinių kėlimo priemonių. Daugelis einančių tarnauti į kariuomenę svajoja patekti į karininkų korpusą – armijos ir socialinį elitą.

 

Jei vidutinis indas uždirba vidutiniškai 100 USD per mėnesį, tai net jaunesniųjų karininkų atlyginimai gali būti matuojami tūkstančiais. O svarbiausia – karininko tarnybą vilioja garantuotas būstas, kurį karys gauna kartu su leitenanto antpečiais. Ateityje pareigūnas turės galimybę iš valstybės gautą nekilnojamąjį turtą privatizuoti ir paversti asmenine nuosavybe.

Yra ir daugybė kitų socialinių priedų pareigūnams. Pavyzdžiui, daugybė premijų ir nuolaidų kai kurioms prekėms parduotuvėse (kai kur net iki 50%). Pareigūnai gauna galimybę mokytis ir įgyti antrą išsilavinimą.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(47)
(5)
(42)

Komentarai (2)