Tai bus rimtas sukrėtimas: didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ bus atjungtas nuo SWIFT

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-06-02 14:34
Neužtenka laimėt mūšį, reik laimėt karą, dabartinės sankcijos smarkiai apriboja rusiją nuo naujų ginklų tiekimo ir gamybos galimybių. Keli milijardai už dujas ruso neišgelbės, dabartinės sankcijos suvalgys rusą gyvą ir taip. Bet tai bus stiprus smūgis, parodantis ne tik rusijai bet ir kinijai kas gali būt. Greitą karo pabaigą pamiršk. Tai po truputį jau pradeda suprast ir Ukraina. Suprasdama, kad nori to ar nenori bet reikia eit ilguoju keliu.
Benediktas 2022-06-02 14:37
Aleliuja. Aišku kad lengva nebus. O kur čia lengvi variantai mėtosi?
donatasv 2022-06-02 14:49
Iš visų blogybių reik išsirinkt geriausią. Ne tik ukrainai, bet ir visam likusiam pasauliui. Nes ukraina niekas prieš rusijos galią, jei neliks pagalbos iš viso likusio pasaulio. Labai dažnai žmonės tai užmiršta tarkim keikdami EU dažiąsias valstybes. Klaidos padarytos, biznis su rusu darytas, visko iškart nenutrauksi nes ir pats žlugsi arba turėsi skaudžių pasekmių. Dabar reikia žiūrėt į ateitį kaip nepralaimėt karo ir išlipt su kuo mažesniais nuosmukiais.
Benediktas 2022-06-02 14:56
Tikslas yra ne visada turėti tokias sankcijas su Rusija. Tikslas nuversti šitą nesveiką Putino rėžimą. Po to palaipsniui sankcijos bus panaikinamos, jei bus tinkami žingsniai iš Rusijos pusės. Jei Ukraina būtų suvirškinta Rusijos - pasauliui tikrai nebūtų lengviau, nei spausti Rusiją dabar ekonomiškai. Šita tavo mintis paremta tikėjimu, kad gavęs Ukrainą putinas nusiramins, numirs po kažkiek metų ir vėliau vis demokratiskesnes Rusija ir vis taikesnė darysis. - Aš taip nemanau. Ir, kurie kažkiek istoriją prisimena Hitlerio fašizmo - taip nemano.
donatasv 2022-06-02 15:08
Ir vėl tu kažkokias nesąmones čia stumi. Kur parodyk aš teigiu kad reik atiduot ukrainą rusui? Prisisvaigai nesąmonių pats, paskui verki, kad visi aplink troliai...
Benediktas 2022-06-02 15:23
Čia nėra tik Ukrainos problema. Čia yra pasaulio problema.
donatasv 2022-06-02 15:26
Ir tu tikrai supranti kas ten parašyta? Čia aš šneku apie dujų ir kitų išteklių atsisakymo pasekmes. Tu matai ką nori matyt, kad aš čia noriu atiduot rusijai ukrainą?
Benediktas 2022-06-02 15:29
Kaip rašai, taip ir suprantu. Tu vis dar galvoji, kad čia tik Ukrainos problema ir neverta dėl jos aukotis. Ir nepateiki geresnio varianto. Tik pasakoji, koks sunkus bus šitas. Variantas palaisniui atsisakyti naftos reiškia - Putinas 2-3 metus turi finansų karui, o Ukrainą vistiek tektų tuos 2-3 metus remti ekonomiškai ir ginklais. Tai nieko neišloštume.
donatasv 2022-06-02 15:48
Pamiršk blitzkrygą ar kaip ten jį vadina. Pradėk vertint ilguoju laikotarpiu. Nes tuoj žiema ateis, o karas gali ir nesibaigt ir ką tada? Europa ir Rusija yra susijusi naftotiekiais ir dujotiekiais ir perka iš jos apie 40 proc. visų dujų ir iki 30 proc. naftos bei naftos produktų. Kur paimt tokį kiekį greit? Neturint vamzdžio reik, kad ir rasi iš kur paimt, bet tada kažkur saugot reik. Net nesuvoki problemos masto. Visi mirkit iš bado svarbu šventa ukraina laisva? Galima nemirt iš bado bet ir ukrainą išsaugot. Čia mano nuomone ne tik kad galima bet reikia. Tuoj už litrą salerkos mokėsi 5 eurus, o namuose gulėsi po patalu, nes šildyt dujomis bus taspats kas degint aukso luitą. Elektrą ir nenaudosi nes ta ir gamina dujų pagalba... Po visko nupirkt kažką bus neįmanoma, nes verslas padidėjus kaštus ir įskaičiuos į produkto kainą ir t.t.
Benediktas 2022-06-02 16:07
Tu tikrai manai, kad ES nutrauks naftos produktų pirkimą, konkrečiai nežinodami iš kur jos gaus paskui. Ant tiek kvaili visi? Tai koks tavo alternatyvus variantas? Tas jau kur rašiau: Finasuot ir Putiną ir Ukrainią 3 metus, bet neprarast Ukrainos? Tu supranti, kad Rusijoje 4 kartus daugiau žmonių yra? Žmonių Putinas nepritruks, jam svarbu būtų kuo finansuoti karą. Per 3 metus karo Ukrainoje gali nelikti kam kariauti. Ir tada ne tik daug pinigų bus prarasta remiant vis labiau naikinmą Ukrainą, bet bus švis didžiausia istorijoje humanitarinė krizė, kai pusė ukriniečių bus priversti palikt Ukrainą. Ir dar bus prarasta apskritai Ukraina. Tai reiškia, kad Putinas sutiprina savo įtaką regione ir po atokvėpio vėl gali eiti į kitą karą.
donatasv 2022-06-02 16:15
Pinigų turėk, kad ir maišą žmonių turėk kad ir milijardą, bet reik turėt išvystytą tiekimą karo įrengimams gamint. Čia yra svarbiausias faktorius, vakarai užgamins daugiau nei rusija, o trūkt tikrai pradės tik laiko klausimas. Kad siūs į mūšį 100 žmonių su vienu automatu tai keli žmonės prie tanko vairo juos tiesiog pervažiuos. Aš net nematau kitokio varianto kaip tik nualint rusiją sunaikinant techniką ir neduodant galimybės pasigamint naujos.
immortallt 2022-06-02 16:23
Sankcijas ruskynui šiaip nuimti reikėtų tik tada, kai atsisakytų branduolinio ginklo ir stipriai susimažintų puolamąją ginkluotę. Ir net tada, sankcijų nuėmimas neturi reikšti, kad vėl lipam ant rusų dujų adatos. Importas iš ruskių, turi sudaryti ne daugiau, kiek gali laisva ranka pakeisti iš kitų rinkų.
Benediktas 2022-06-02 16:23
O tai ukrainiečiai susprogdino rusu karines gamyklas? Taip procesorių ir termovizorių galbūt negaus, bet artilerijai, šautuvams, granatsvaižiams, šoviniams jų nereikia. Bet jei neturės pingų algoms mokėti visur - ne tik karinėje pramonėje, tada žmonės gali tiesiog viduje sukilti. Kiek tu laiko už dyką dirbtum, ypač jei neturi santaupų, pajamos mažesnės už išlaidas? Plius rusai dabar aktyviai manau už naftus pinigus papirkinėja vakarų politikus.
sub 2022-06-02 16:24
Ukraina padarė ką turėjo padaryti ir vis dar daro. Open your fucking eyes. Ukrainai prireikė šiek tiek daugiau metų nei Baltijos šalims, nes labiau užinfluencinta buvo Sovietų valdžios nei Baltijos sesutės. Karo staigus nutraukimas padėtų Ukrainai, dabar jau dzin ta Rusija gal tik finansiškai pradės vargti per kažkiek laiko, Ukraina morališkai ir finansiškai ir visaip kaip dabar laužoma 8 metus ir ypač dabar. Visi su Rusija draugiškai darytų biznį jei ta, kaip eilinis banditas, negrąsintų ir laikytusi savo žodžio.
sub 2022-06-02 16:32
Pas jį tokia logika, banditui atiduočiau viską, žmoną, vaikus, tegul prievartauja, svarbu kad pats per krūmus ir miškelį galėčiau prišikęs kelnes pabėgt.
donatasv 2022-06-02 16:33
Prispausdins rublių ir vidinė rinka patenkins vidaus poreikius, susiveržę diržus ilgai gyvens.
donatasv 2022-06-02 16:42
O ką jūs savo šeimoms padėsit ant stalo kai salerkos nebus arba kainuos kosmosą? Naftos nenupieši, duju nepribezdėsi. O kai pačiam sunku bus tai ukrainos bėdos kuom toliau tuom labiau viesiem dzin bus. Visiem bus nusišvilpt kas tvarko ukrainiečių bobas kada pas pačius skrandis maršą gros.
Benediktas 2022-06-02 16:45
Pas juos naftos produktai sudaro gal 80-90% pajamų. Už jas jie viską perka iš užsienio, ko patys nepasigamina. Manai dabar tikrai jie patys pradės greitai viską patys pasigaminti? Po piršto spragtelėjimo? Būtent tam ir reikia jiems staigiai nutraukti pajamas, kad visai neturėtų laiko nei pinigų persiorientuoti pramonei. Nei pirkti produktus iš užsienio. Nors rusai ir turėdami laiko, manau jos nesugebėtų persiorientuoti (su tokia valdžia). Taip pabrangs pas mus, bet tai yra to kaina - Ukrainos išsaugojimo ir Putino nuvertimo. Ar tu manai, reikia jiems duoti laiko ir pinigų persiorientuoti pramonę į karinę? Ir galų gale NATO irgi turės įsitraukti į karą, jei neužteks ukrainiečių rezervo.
kukulis4 2022-06-02 17:00
As tai tiesiog pradesiu daugiau uzdirbt. Man tas mentalitetas b**t kad reik taupyt taupyt taupyt - tai gryn homus sovietikus. Kai kainos kyla - reik daugiau dirbt ir daugiau uzdirbt.
donatasv 2022-06-02 17:48
Homodebilikus esi, ką reiškia 40% visos eu paklausos supranti? Vokietis už tave daugiau uždirba ir visada sugebės uždirbt daugiau už tave, tau su juo ir reiks konkuruot iš tiekėjų kurie liko. Pasiūla tokiam kiekiu neišaugs per mėnesį. Čia kelių metų reikia. Arba tiesiog pakeist paskirstymą. Paskirstymas nori tu to ar nenori vistiek keisis ir nesvarbu ar pis kas Ukrainos bobas ar ne.