[Žinios trumpai] Rusai šokiruoti: įnirtingos ukrainiečių kontratakos link Chersono grasina atkirsti svarbias okupantų tiekimo linijas  ()

Ukrainiečiai kontratakuoja Mykolajivo-Chersono kryptimi ir jau pasiekė nedidelių teritorinių pergalių. Galbūt atkovotos teritorijos plotas ir gyvenviečių skaičius joje nėra didelis, bet ukrainiečiai gali greitai atkirsti vieną svarbią logistikos liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių institutas „Study of War“ skelbia, kad ukrainiečių pajėgos priartėjo prie greitkelio, kuriuo į Chersoną keliauja okupantams reikalingos atsargos. Aišku, šios tiekimo linijos praradimą rusai kompensuos kitais keliais, bet atrodo, kad rusai nesitikėjo tokių staigių sėkmingų kontratakų šioje srityje.

Chersonas yra dar viena teritorija, kurią Rusija planuoja aneksuoti. Chersono sritis tikriausiai bus prijungta prie Krymo. Greičiausiai čia bus rengiamas netikras ir neteisėtas referendumas.

Gilesnį ukrainiečių veržimąsi į Chersoną stabdo tai, kad rusai susprogdino kelis tiltus. Ukrainiečiai nenori atkirsti savo priešakinių pajėgų nuo tiekimo linijų, todėl kol nebus išspręsta persikėlimo per upes problema, didesnio veržimosi šiame Ukrainos taške greičiausiai nebus.

(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: