Rusija karą perkels į Amerikos teritoriją? Dėl HIMARS perdavimo Ukrainai Kremlius atvirai pagrasino smogti iš povandeninių laivų  ()

Rusijos politologai tokį Užsienio reikalų ministerijos pareiškimą vertino kaip pasirengimą smogti JAV teritorijai iš Atlanto vandenyne budinčių povandeninių laivų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerija įsitikinusi, kad amerikietiškų HIMARS raketų sistemų tiekimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms padidina tiesioginio karinio susirėmimo tarp Rusijos ir JAV riziką.

„Bet koks ginklų tiekimas, kuris tęsiasi, didėja, padidina tokio vystymosi riziką“, - sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Rjabkovas. „Tai precendento neturinti situacija, tai pavojinga“.

Rjabkovas taip pat pabrėžė, kad Rusijos priešai suinteresuoti karo vilkinimu.

Karo politologas, Rusijos Ekonomikos universiteto Politikos mokslų ir sociologijos katedros docentas Aleksandras Perendžijevas, komentuodamas Rjabkovo pareiškimą, pabrėžė, kad Rusijos Federacija turės smogti JAV, kad sutrikdytų MLRS tiekimą Ukrainai (nors jau patvirtinta, kad vietoj MLRS, bus tiekiamas mažesnio nuotolio HIMARS).

Jis tikina, kad tai būtina priemonė, nes grėsmė kyla jei ne virš Maskvos, tai bent virš Maskvos srities: amerikietiškos raketos gali pasiekti tokius atstumus.

 

Perendžijevas mano, kad Rusijos kariniai smūgiai turi būti nukreipti į Amerikos logistikos centrus, laivus ir lėktuvus.

„Netoli Valstijų turime povandeninius laivus ir yra vykdomas atitinkamas stebėjimas“, – prisiminė jis. – Manau, kad tokios pozicijos laikosi ne tik Rjabkovas, bet ir aukščiausia Rusijos vadovybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(38)
(-31)

Komentarai ()