[Žinios trumpai] Mobilizacija: Lvivo apskrityje planuojama pašaukti į karo tarnybą dar 70 000 vyrų  ()

Žurnalistų teigimu, nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą Lvivo regione buvo mobilizuota per 40 000 vyrų. O dabar atsirado poreikis formuoti naujus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padalinius iš karinės tarnybos patirties turinčių vyrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lvivo srityje gali būti mobilizuoti dar 70 000 šauktinių. O per 3 mėnesius nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios į kariuomenę regione buvo paimta apie 40 000 vyrų. Apie tai interviu leidiniui „Lviv.media“ kalbėjo Lvivo regioninio teritorinio įdarbinimo ir socialinės paramos centro vadovas Aleksandras Tiščenka.

Jo teigimu, labiausiai regione buvo kviečiami šauliai, kulkosvaidininkai ir vairuotojai. O dabar Ukrainos kariuomenės dalinius reikia papildyti retų specialybių specialistais, turinčiais karo tarnybos patirties.

„Iš Lvivo srities gali būti pašaukta mobilizacijai apie 70 000 vyrų. Atsižvelgiant į kokybiškų karinių vienetų komplektavimo kovinio personalo poreikį, atsirado būtinybė mobilizuoti trūkstamų specialybių asmenis, turinčius patirties karinėje tarnyboje“, – sakė centro vadovas.

Tiščenka taip pat pasakojo, kad invazijos pradžioje prie karių registracijos ir įdarbinimo biurų nusidriekė didžiulės norinčių kariauti eilės. Visų pirma, tai buvo labai motyvuoti ir patriotiškai nusiteikę piliečiai, operatyvinio rezervo rezervistai ir eiliniai savanoriai, turintys patirties ir be karinės tarnybos.

 

 

Pasak Aleksandro Tiščenkos, šaukimai gali būti išduodami bet kur, nustačius asmens tapatybę ir tai nepažeis įstatymų. Vis dėlto dabar Lvivo srities teritorijoje tokios priemonės nevykdomos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()