Rusija apginkluos Mianmaro diktatūrinį režimą  (4)

Mianmaro karinės oro pajėgos pasirašė sutartį, pagal kurią už 400 mln. eurų nuspirks rusiškų naikintuvų MiG-29. Už tokią sumą Mianmarui bus perduoti 20 naikintuvų, skelbia laikraštis „Vedomosti“ pasiremdamas šaltiniais Rusijos ginklų eksporto monopolistėje „Rosoboroneksport“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vedomosti“ teigia, kad konkurse dėl naikintuvų pardavimo rusai įveikė Kiniją, kuri siūlė Mianmarą valdančiai karinei chuntai įsigyti jų šalyje gamintų naikintuvų J-10 ir FC-1.

Praėjusiame dešimtmetyje Mianmaro kariuomenė buvo perginkluota būtent kiniškai ginklais. Tuomet Mianmaras gavo ginkluotės už maždaug 2 mlrd. dolerių. 12 MiG-29 naikintuvų Mianmaro, kuri yra viena vargingiausių Azijos valstybių, valdžia nusipirko dar 2001 metais.

Rusai skelbia, kad 20 naikintuvų pardavimas yra pats didžiausias šio tipo sandėris nuo pat 2007 metų, kai buvo pasirašytas susitarimas parduoti 39 naikintuvus MiG-29 Alžyro kariuomenei. Tačiau šis susitarimas taip ir nebuvo įgyvendintas.

2008 metais buvo pasirašytas susitarimas, pagal kurį Rusija parduos 8 MiG naikintuvus Šri Lankai. Be to, praėjusiais metais Rusijos gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas pareiškė, kad Rusija 10 šio tipo naikintuvų Libanui atiduos nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)