Pusė Rusijos Indijai parduotų valdomų raketų yra brokuotos  (28)

Beveik pusė Rusijoje pagamintų aviacinių vidutinio nuotolio valdomų raketų, kuriomis apginkluoti kariniai Indijos lėktuvai, yra netinkamos naudoti, pranešė dienraštis „The Indian Express“. Tokia išvada buvo padaryta šalies Audito tarnybos pareigūnų, kurie savo ruožtu rėmėsi Indijos kariuomenės atliktų testų rezultatais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija aviacines „oras – oras“ klasės valdomas raketas P-77 (PBB-AE), kuriomis buvo ginkluojami jos turimi rusiški „Su-30 MKI“, „MiG-29“ ir „MiG-21“ naikintuvai, iš Rusijos pradėjo pirkti 1996 m. Po 1999 m. pasienyje įvykusio ginkluoto konflikto su Pakistanu Indija iš Rusijos nupirko dar apie 2000 tokių raketų.

Pasak Indijos karinių oro pajėgų atstovų, tada, kai šios raketos buvo nupirktos, jos buvo „geriausios pasaulyje“, tačiau vėliau esą paaiškėjo, kad jos „veikia ne taip, kaip norėtųsi“.

Kadangi tuo metu Indija neturėjo techninių galimybių išmėginti raketų, jų bandymai buvo atliekami Rusijoje, dalyvaujant Indijos kariuomenės atstovams. Tačiau vėliau Indijos ginkluotosios pajėgos atliko ne vieną šių raketų patikrinimą. Jų metu paaiškėjo, kad beveik pusė jų yra su defektais – arba neveikė jų nutaikymo sistema, arba dar žemėje būdavo nustatomas netinkamumas naudoti, nors raketų saugojimo terminas dar nebuvo pasibaigęs.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)