Nauja antiterorizmo koncepcija - radiacijos detektoriai mobiliuosiuose telefonuose  (0)

Tokią koncepciją pasiūlė Purdue universiteto (Indiana, JAV) mokslininkai. Jos esmė - į mobiliuosius telefonus bei kitą nešiojamą elektroniką įmontuoti miniatiūrinius radiacijos matuoklius. Matuokliai būtų gaminami puslaidininkių elektronikos pagrindu, ir jie galėtų aptikti radiacijos šaltinius iš maždaug 5 metrų atstumo. Informacija apie radinius būtų siunčiama saugumo tarnyboms. Tai išties protinga ir jau veikianti sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistemos autoriai - profesoriai Ephraim Fischbach ir Jere Jenkins - taip pat siūlo patobulinti gaminį. Jame galima integruoti specialią elektroninę posistemę, kuri galėtų nufiltruoti klaidingus signalus, kurių gali atsirasti dėl medicininės radiologijos įrenginių poveikio ar panašių šaltinių. Patys sensoriai pridėtų šiek tiek papildomo svorio mobiliajam telefonui, nešiojamam kompiuteriui arba kitokiam mobiliajam įrenginiui. Sistema padėtų sekti radiacijos šaltinių judėjimą visoje šalyje, taip pat galėtų veikti kaip aliarmo sistema, aptinkanti pramoninius radiacijos nuotėkius.
Technologija jau testuota universiteto teritorijoje naudojant labai silpną radiacijos šaltinį, ir įrodyta, jog siūloma sistema yra pakankamai veiksminga.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)