Kova su asteroidais - priedanga kosminiam ginklavimuisi?  (17)

Egzistuoja galimybė, jog kažkada ateityje mūsų planetai iškils grėsmė būti sunaikintai dėl susidūrimo su kokiu nors paklydusiu asteroidu. JAV vyriausybė ir NASA pasirinko klasikinį būdą šiai potencialiai grėsmei pašalinti - susprogdinti galimus priešus į krūvą nuolaužų panaudojant branduolinį ginklą. Tačiau ne visi su tokiu sprendimu vienareikšmiškai linkę sutikti. "Apollo" astronautas Rusty Schweickart'as teigia, jog dabartinė NASA nuostata yra mažų mažiausia neefektyvi. Be to, tai gali būti priedanga kosminio ginklavimosi eros pradžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Schweickart'as savo nuogąstavimais pasidalino su klausytojais praėjusią savaitę Sanfransiske (JAV) vykusioje viešoje paskaitoje. Buvęs astronautas paaiškino, jog jis tikrai myli NASA - bet kuriuo atveju tai yra organizacija, padėjusi JAV nuskrieti į Mėnulį. Tačiau jis įsitikinęs, jog skiriamų lėšų organizacijai sumažinimas privertė jos atstovus ieškoti kitų "aukštesnių" tikslų, tokių kaip branduolinio ginklo patalpinimas į Žemės orbitą.

Schwickart'as kartu su savo kolegomis įkūrė organizaciją "B612 Foundation ", kurios atstovai siekia naudoti "švelnesnę taktiką, siekdami išvengti galimų susidūrimų su asteroidais. Jie siūlo naudoti galingesnius teleskopus, kuriais tokius dangaus kūnus būtų galima kuo anksčiau identifikuoti. Be to, jų įsitikinimu, daugumos asteroidų skrydžio kryptį galima nesudėtingai pakeisti panaudojant nepilotuojamus erdvėlaivius ir zondus, jais tiesiog "stumtelint" asteroidą ir nukreipiant jį kita trajektorija.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)