Pasiektas naujas povandeninio važiavimo dviračiu pasaulio rekordas  (3)

62 metų amžiaus naras iš Italijos Vittorio Innocente pasiekė naują važiavimo dviračiu po vandeniu pasaulio rekordą. Jis specialiai tam pritaikytą dviratį dugnu numynė į 65 metrų gylį. Neįprastas važiavimas įvyko jūroje netoli Genujos miesto. Naujasis pasiekimas yra 5 metrais geresnis nei ankstesnis rekordas - beje, pasiektas jo paties prieš trejus metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

”Tai buvo sudėtinga, nes man teko važiuoti per daugiau dumblo nei tikėjausi. Man teko perjungti aukštesnę pavarą, kad galėčiau lengviau minti", pasakoja naras.

Tokiais renginiais jis siekia pritraukti lėšų vėžio susirgimų tyrimams, tačiau tuo pačiu italas nori parodyti, jog kalnų dviračiais galima važiuoti bet kur. Italui jau teko važinėti ledynais, dykumomis ir Aliaskos bei Kenijos kalnais. Prieš maždaug septynerius metus jis nusprendė tęsti savo misiją apjungdamas dvi savo aistras - važinėjimą dviračių ir nardymą po vandeniu. Nuo tada Innocente šlifavo savo techniką, palaipsniui didindamas povandeninio važiavimo rekordo ribą. Tikriausiai abejonių nekyla, jog jis kol kas absoliučiai dominuoja šioje sporto šakoje (dėl to, kad nėra jokios konkurencijos).

Tam, kad dviratis būtų prispaustas prie dugno, dviračiui papildomai prikabinamas maždaug 35kg svorio balastas, o į padangas vietoj oro "pripučiama" vandens. 'Nautilus' pramintas dviratis taip pat turi specialius spoilerius, padedančius manevruoti po vandeniu.

2001 metais jis taip pat pasiekė povandeninio važiavimo greičio rekordą, numynęs 1200 metrų distanciją baseino dugnu vidutiniu 87 centimetrų per sekundę greičiu. Innocente sako, jog pirmą kartą šio užsiėmimo idėja kilo prieš 25 metrus, kai jis vadovavo turistų iš Vokietijos povandeninio nardymo ekspedicijai netoli Elba salos krantų. Vienam iš grupės po vandeniu pavyko rasti nuskandintą dviratį - tada Innocente juokais pabandė ant jo užsėsti ir pavažiuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)