Telefonų gamintojai naudos taupesnius įkroviklius  (3)

Penki didžiausi telefonų gamintojai susitarė dėl telefonų įkroviklių, kurie taupiau naudotų elektros energiją. Bus sukurta bendra reitingų sistema, kuri žymės, kaip efektyviai įkrovikliai naudoja elektros energiją, praneša „Reuters".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji reitingų sistema yra telefonų bendrovių atsakas žaliųjų grupėms, kurios priekaištavo dėl netaupaus elektros naudojimo. Pagal vienetų skaičių telefonų parduodama daugiausiai iš visų elektronikos įrenginių. Šiuo metu pasaulyje naudojama daugiau kaip 3,8 mlrd. telefonų.

"Jeigu daugiau kaip trys milijardai žmonių imtų naudoti keturių ar penkių žvaigždučių įkroviklius, per metus tai padėtų sutaupyti dviejų vidutinio dydžio elektrinių pagaminamus energijos kiekius", - sakė "Nokia" atstovai.

Energijos suvartojimo reitingą nuo šiol turės visi įkrovikliai, parduodami su „Nokia", „Samsung", „Sony Ericsson", „Motorola" ir LG telefonais. 5 žvaigždutėmis bus žymimi našiausi įkrovikliai, o kuo daugiau energijos įkrovikliai naudos, tuo mažiau žvaigždučių jie turės.

Į elektros tinklą įjungtas įkroviklis energiją naudoja net ir neprijungus telefono. „Nokia" teigimu tokiu būdu iššvaistoma du trečdaliai visiems pasaulio mobiliesiems telefonams reikalingos energijos.

Tuo metu „Sony Ericsson" skaičiavimais elektros lizde paliktas įprastas įkroviklis naudoja apie 300 mW elektros energijos. Bendrovė yra sukūrusi eksperimentinį kroviklį, kuris naudoja vos 0,3 mW energijos. Šis kroviklis automatiškai įsijungia ir išsijungia prie jo prijungus ar atjungus telefoną.

Suomių bendrovės „Salcomp", gaminančios įkroviklius, teigimu, šis sandoris turėtų atnešti naudos ir jai. Taupesnius įkroviklius sudėtingiau gaminti, tam reikalingos specifinės žinios, tačiau ir jų kaina yra didesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)