„Kaspersky Laboratorija“ pristato išmaniųjų telefonų apsaugai skirtą programą  (0)

„Kaspersky Laboratorija“ praneša, kad išleistas naujas kompleksinis sprendimas Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši programa skirta apsaugoti išmaniųjų (protingųjų) telefonų, kuriuose įdiegtos Windows Mobile ir Symbian operacinės sistemos, savininkus nuo pagrindinių informacinių grėsmių, taip pat nuo konfidencialių duomenų nutekėjimo, kai įrenginys pametamas arba prarandamas.

Išmanieji telefonai ir komunikatoriai, greitai populiarėjantys visame pasaulyje, yra patrauklūs internetinių nusikaltėlių taikiniai. Tokios grėsmės kaip virusai, elektroninio pašto šiukšlės ir tinklų atakos, kurias priimta susieti su asmeniniais kompiuteriais, jau senokai kelia grėsmę ir mobiliesiems įrenginiams. Situacija tapo rimta, kadangi šiuolaikinių įmonių personalas naudojasi savo išmanančiaisiais (protingais) telefonais ir komunikatoriais, kuriais perduodami ir saugomi konfidencialūs duomenys – pavyzdžiui, esantys įmonės pašto dėžutėje, kurią galima pasiekti naudojantis darbuotojų mobiliaisiais įrenginiais.

Kovai su informacinėmis grėsmėmis Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition sprendime panaudotas antivirusinis skaitytuvas, SMS-antielektroninė šiukšlių sistema ir tinklo ekranas (ugniasienė).

Antivirusinis skaitytuvas automatiškai tikrina visus įeinančius ir pakeistus objektus ir atlieka visapusišką įrenginių patikrinimą pagal reikalavimą ir apie apsaugos būklę praneša sistemos administratoriui. Taip pat visi aptikti pavojingi objektai gali būti pašalinti arba patalpinti į karantino katalogus. Veiksmingą naujų kenksmingų programų aptikimą ir pašalinimą užtikrina nuolatinis antivirusinių bazių atnaujinimas ir įvairių ryšio kanalų, taip pat sinchronizacijos iš asmeninio kompiuterio, naudojimas.

Apsaugos nuo elektroninių šiukšlių modulis veiksmingai filtruoja nepageidaujamus įvairaus turinio SMS pranešimus, taip pat apsaugo vartotoją ir nuo duomenų nutekėjimo, ir nuo įkyrios reklamos, o tinklo ekranas apsaugo nuo programišių atakų ir mobiliųjų sliekų.

Tačiau kenksmingos programos ir elektroninės šiukšlės nėra vienintelė grėsmė mobiliųjų įrenginių savininkams. Išmaniųjų (protingų) telefonų vagystės ir pametimo atveju konfidenciali informacija gali patekti į piktadarių rankas.

Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition yra vienintelis pasaulio rinkoje kompleksinis sprendimas, kuriame suderinta antivirusinė sistema ir apsaugos nuo elektroninių šiukšlių sistema su moduliu „Anti - vagis“. Dėl šio unikalaus modulio išmaniojo (protingo) telefono savininkas arba įmonės tinklo administratorius įrenginio dingimo atveju turi galimybę nuotoliniu būdu užblokuoti prisijungimą prie jo arba visiškai išvalyti jo atmintį. Tai jis gali padaryti tiesiog išsiųsdamas kodinį teksto pranešimą tam tikru numeriu.

Jeigu įrenginį pasisavinęs asmuo pakeitė SIM kortelę, Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition esantis modulis SIM-Watch nepastebėtas išsiųs savininkui pranešimą su nauju įrenginio telefono numeriu. Tokiu būdu galima blokuoti ir ištrinti išmaniojo (protingo) telefono atmintį net pakeitus SIM kortelę. Be to, dažnai teisėsaugos institucijos gali išaiškinti išmanųjį (protingą) telefoną pasisavinusio asmens tapatybę pagal jo telefono numerį ir grąžinti įrenginį savininkui.

Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition įeina į pagrindinį „Kaspersky Laboratorijos“ sprendimą – Kaspersky Open Space Security. Todėl Kaspersky Open Space Security sprendimo bet kokios versijos vartotojai turi galimybę apsaugoti nuo informacinių grėsmių visus įmonės IT infrastruktūros mazgus, taip pat serverius, darbo stotis, nešiojamuosius kompiuterius su operacine sistema Windows ir Linux bei išmaniuosius (protingus) telefonus.

Naujas apsaugos nuo mobiliųjų grėsmių sprendimas gali būti įdiegiamas ir valdomas centralizuotai, nepriklausomai nuo įrenginių kiekio ir nuo to, kur jie yra. Specialus priedas – Kaspersky Administration Kit - tai universalus įrankis, skirtas sukurti vieningą antivirusinę apsaugą įmonėje, remiantis „Kasperskio Laboratorijos“ priedais – leidžia atlikti bet kokius veiksmus, taip pat kontroliuoti mobiliojo įrenginio saugumo politiką nepriklausomai nuo to, kur yra vartotojas – biure arba verslo kelionėje. Nuotolinis administravimas gali būti atliekamas prisijungus prie interneto, pavyzdžiui, GPRS, Bluetooth, Wi-Fi, 3G arba EDGE.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: