Pažadai virto realybe: „Google“ pasiūlė įrankius interneto ryšio kokybei stebėti  (6)

Bendrovė „Google“, bendradarbiaudama su JAV organizacijomis „New America Foundation“ ir „Planet Lab Consortium“, pristatė programinius įrankius, leidžiančius stebėti, ar interneto paslaugų teikėjai pernelyg „rajiems“ vartotojams tyčia nesumažina interneto kanalo pralaidos, pranešė „Vnunet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keli pirmieji interneto ryšio pralaidai stebėti skirti įrankiai jau pateikti naujojoje „Measurement Lab“ svetainėje.

Apie "Google" pažadus sukurti panašius įrankius mes rašėme praėjusių metų birželį - nepraėjo nei metai ir pažadai virto realybe.

„Google“ teigimu, siekdama padidinti interneto skaidrumą ji prisideda prie „sveiko ir pažangaus“ pasaulinio tinklo kūrimo.

„Measurement Lab“ pateikti įrankiai suteikia galimybę testuotojams stebėti duomenų srauto „būklę“ ir nustatyti, ar interneto paslaugų teikėjas tyčia nesumažina tam tikrų paslaugų, pavyzdžiui, „torrent“ duomenų, spartos. „Google“ tikisi, kad šios ir kitos programos padės išsiaiškinti, kurie IPT tyčia sumažina interneto kanalų pralaidą.

Manoma, kad ši iniciatyva vėl atnaujins pernai įsiplieskusius debatus dėl vadinamojo interneto neutralumo. Kai kurie stambūs interneto paslaugų teikėjai tvirtina, kad vadinamųjų „pralaidos išlinkimų“ „lyginimas“ yra būtinas, kad visiems vartotojams būtų užtikrinta tinkama sparta.

Tokios praktikos oponentai, tarp jų ir „Google“, laikosi prielaidos, kad ji suteikia galimybę didelėms bendrovėms nusipirkti „pageidaujamą“ interneto ryšio kanalų spartą savo paslaugoms. Tuo tarpu mažesnės bendrovės dėl tokios praktikos paprastai nukenčia. Tokia didžiųjų interneto paslaugų taktika „iškilo į paviršių“ pernai, kai buvo nustatyta, kad JAV bendrovė „Comcast“ tyčia sumažindavo „BitTorrent“ naudojančių savo klientų interneto ryšio spartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: