LG ir „Samsung“ pristatys telefonus su saulės baterijomis  (8)

Kitą savaitę bendrovės LG ir „Samsung“ pristatys naujus savo telefonų su saulės baterijomis prototipus, praneša „PC World“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Blue Earth“ pavadintas „Samsung“ telefonas su sensoriniu ekranu yra pabrėžtinai ekologiškas – jis gaminamas iš perdirbto plastiko, jame nėra jokių aplinkai kenksmingų medžiagų, įskaitant berilį, bromintus antipirenus ir ftalatus. Saulės baterijos užima didžiąją telefono korpuso dalį.

Bendrovė LG kol kas neatskleidžia išsamesnės informacijos apie būsimąjį „KF750 Secret“ telefono modelį, žinoma tik tiek, kad saulės baterijos jame taip pat įrengtos užpakalinėje korpuso dalyje.

Tačiau abu telefonai nepajėgs pasigaminti tiek elektros energijos, kad galėtų tiesiogiai ją tiekti be standartinės baterijos. „PC World“ teigimu juose esantys saulės fotoelementai bus naudojami įprastinėms baterijoms įkrauti.

„Samsung“ pabrėžia, kad „Blue Earth“ išsiskiria itin mažu energijos vartojimu – budėjimo režimu jo elektrinė galia siekia tik 30 milivatų. Tuo tarpu LG pranešė pradėsianti plėsti telefonų su saulės baterijomis pasiūlą, kai tik sukurs modelį, kuris po 10 minučių krovimosi saulės šviesoje galės pagaminti tiek energijos, kad jos užtektų 3 minutėms pokalbio.

Nei LG, nei „Samsung“ neskelbia, kada bus pradėta prototipinių „saulės telefonų“ gamyba, rašo „PC World“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)