Mažėjančios virtalių kelionių imitavimo sistemos (Video)  (9)

Nors virtuali kelionė jau nebėra „mįslingų“ žodžių kratinys, tačiau tai kol kas asocijuosi nebent su virtualios realybės akiniais arba šalmais, o vietoj mūsų kūnų turi dirbti protas. Tačiau pamažu siekiama tai pakeisti – ne tik „apgauti“ protą, bet ir „įdarbinti“ kūną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie vieną iš tokių sistemų mes jau esame rašę – tai pakankamai didelis ir nemobilus CyberCarpet takelis, prie kurio prijungiama sistema CityEngine, leidžianti atkurti virtualius pasaulius norimo detalumo masteliuose. Kas iš to gausis dar neaišku, tačiau bent jau kol kas galima kelionė po senovės Romos gatves. 

Na, o dabar žengtas dar vienas žingsnis link tokios virtualios realybės įgyvendinimo. Tik žymiai kompaktiškesniu variantu.

Tokijuje esančiame mokslo muziejuje pristatytas unikalus išradimas, skirtas pagyvinti virtualios realybės pojūčius. „CircularFloor“ tai robotizuotos grindys susidedančios iš pavienių robotų – plytelių. Šios plytelės yra autonominiai robotai valdomi centrinio kompiuterio – jų darbas yra suteikti žmogui neperstojamo ėjimo pojūtį praktiškai nepajudant iš vietos.

Vaizdo įraše pamatysite kaip veikai ši sistema, ir kaip panašios bet galbūt kiek spartesnės sistemos versija galėtų pagelbėti virtualiosios realybės technologijų pritaikyme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)