IBM vienija pajėgas vaistų nuo vėžio paieškoms  (14)

Informacinių technologijų korporacija IBM, kartu su Čibos universiteto (Japonija) mokslininkais, ėmėsi ambicingo projekto – per trumpą laiką atrasti vaistus nuo neuroblastomos, dažniausiai vaikams diagnozuojamos vėžio formos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IBM jau sujungė savanorių kompiuterius į pasaulinį „World Community Grid“ tinklą ir nukreips jų nepanaudojamus pajėgumus vėžio tyrimų centre atliekamiems skaičiavimams. Toks virtualus superkompiuteris gebės iš 3 milijonų potencialių vaistų atrinkti tuos, kurie sustabdytų trijų baltymų, lemiančių ligą, susidarymą.

Pasak mokslininkų, tokiems skaičiavimams atlikti būtų prireikę nemažiau 100 metų, tačiau naudojant nemokamus „World Community Grid“ pajėgumus, po 2 metų jau tikimąsi turėti vaistus ir pradėti laboratorinius bandymus.

Neuroblastoma yra piktybinis nervų sistemos vėžys, dažniausiai išsivystantis per pirmus du žmogaus gyvenimo metus. Šiuo metu išgyvena mažiau nei 40 proc. šia liga sergančių vaikų, netgi išgijus liga dažnai atsikartoja.

Projekto rezultatai bus viešai paskelbti ir nemokamai prieinami kitiems mokslininkams. Manoma, kad tai pasitarnaus tolimesniam vėžinių susirgimų gydymo progresui.

IBM remiamas „World Community Grid“ yra didžiausias pasaulyje visuomeninis humanitarinis tinklas, jungiantis daugiau kaip 1,2 milijonų kompiuterių 200 pasaulio šalių ir vienijantis 430 tūkstančius savanorių.

Tapti savanoriu ir paaukoti dalį savo kompiuterio laiko ir pajėgumų galima svetainėje www.worldcommunitygrid.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)