Uždarytas didžiausias Prancūzijoje torrent trackeris „SnowTigers“  (22)

Praėjusią savaitę Prancūzijos kovos su piratavimu audiovizualinės produkcijos sferoje asociacija (ALPA) palaikoma policijos uždarė didžiausią šalies torrent trackerį „SnowTigers“, kurio užregistruotų naudotojų kiekis sudarė apie 250 tūkstančių žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reido metu buvo areštuota dešimt administratorių ir paimta dvidešimt serverių, kurių pagalba veikė trackeris. Įdomu, kad „SnowTigers“ vadovus policijai padėjo aptikti Prancūzijos kariškiai.

Dabar trackerio, kuris buvo sukurtas 2005 metais, vadovai laukia teismo. ALPA prezidentas Frederikas Delakrua charakterizuoja „SnowTigers“ kaip „nusikalstamą organizaciją“, kurios dalyviai užsidirbo šimtus tūkstančių dolerių. Jo manymu, dėl jų žymiai didesnės pinigų sumos negavo įrašų leidėjai.

ALPA duomenimis, pakvietimas į „SnowTigers“ kainavo 30 eurų. Be to, nemažai naudotojų aukojo pinigus trackerio vystymui. Frederiko Delakrua teigimu, tai tik pradžia, artimiausiu metu baudžiamojon atsakomybėn gali būti patraukti paprasti „SnowTigers“ naudotojai.

Prancūzija yra viena aršiausių kovotojų su autorinių teisių pažeidėjais. Šalies prezidentas Nikolia Sarkozi ne kartą pasisakė prieš laisvą failų apsikeitimą internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: