Prancūzijoje prasideda naujas kovos su piratavimu įstatymo svarstymas  (6)

Antradienį Prancūzijos žemesniųjų parlamento rūmų įstatymų leidėjai pradėjo svarstyti naują kovos su piratavimu įstatymo versiją. Tai nauja atmesto įstatymo versija, kurioje irgi numatoma, kad asmenims, kurie nelegaliai siunčiasi filmus ir muziką, gali būti nutrauktas interneto ryšys. Tiesa, šioje versijoje pakeistas teisinis interneto ryšio nutraukimo kelias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mes jau rašėme, jog ankstesnioji įstatymo versija pripažinta, kaip prieštaraujanti Konstitucijai. Dabar parengta nauja istatymo versija, kurią Nacionalinės asamblėjos įstatymų leidėjai turės apsvarstyti iki penktadienio. Politinės partijos bendru sutarimu nusprendė nebalsuoti dėl šio įstatymo priėmimo iki rugsėjo mėnesio.

Kovos su piratavimu įstatymas, svarstomas parlamente jau keletą mėnesių, patraukė didelį dėmesį iš pramogų ir interneto privatumo šalininkų, esančių net už Prancūzijos ribų. Muzikos ir filmų pramonė teigiamai vertina šį įstatymą, kurį remia ir prezidento Nicolas Sarkozy konservatorių partija. Tačiau kritikai teigia, kad įstatymas kelia grėsmę piliečių laisvėms.

Šiame įstatyme numatyti atsakomieji veiksmai prieš pažeidėjus. Jeigu asmenys, įtariami piratavimu, nekreipia dėmesio į įspėjančius elektroninius laiškus ar patvirtintus laiškus, jų namų interneto ryšys gali būti nutrauktas laikotarpiui, kurio trukmė svyruoja nuo vieno mėnesio iki vienerių metų. Jiems taip pat gali būti skiriamos baudos arba laisvės atėmimo bausmė.

Ankstesnėje įstatymo versijoje buvo numatyta, kad nauja vyriausybinė agentūra gali nutraukti interneto ryšį, tačiau Prancūzijos konstitucinis teismas nustatė, jog tai prieštarauja Konstitucijai. Naujoji versija teisę priimti sprendimą palieka teisėjui: tik jis gali nuspręsti ar pažeidėjui gali būti nutrauktas interneto ryšys. Asmenys, pripažinti kaltais, galės pateikti apeliaciją.

Tačiau opozicija – Socialistų partija – grasina, jog šį įstatymą ir vėl pateiks Konstituciniam teismui. Socialistai pateikė daugiau nei 700 pasiūlymų dėl šio įstatymo. Tokiu būdu bandoma sulėtinti svarstymus parlamente. Jeigu žemesnieji rūmai ir Nacionalinė asamblėja šį įstatymą priims, jį dar turės išnagrinėti žemesniųjų ir aukštesniųjų parlamento rūmų teisininkų komitetas. Norint priimti šį įstatymą, už jį turės nubalsuoti ir žemesnieji bei aukštesnieji rūmai.

Na, o kol Prancūzijos įstatymų leidėjai kovoja dėl įstatymo priėmimo, interneto piratai jau ieško būdų, kaip jį bus galima apeiti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)