Uždarytas Latvijos interneto paslaugų tiekėjas, susijęs su nusikalstama veikla  (0)

Iš interneto buvo pašalintas Latvijos interneto paslaugų tiekėjas, vykdęs nusikalstamą veiklą. „Manoma, kad Latvijoje, Rygos mieste įsteigta kompanija „Real Host“ valdė „botnet“ tinklų kompiuterių serverius, buvo susijusi su „phishing“ svetainėmis ir pateikė netikrus bei kenksmingus antivirusinius produktus“, - tvirtino tyrėjas, pasivadinęs Jart Armin.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis dirba internetinėje svetainėje „Hostexploit.com“. „Tai turbūt vienas didžiausių nusikalstamų centrų Europoje, - sakė jis. – Tai buvo nusikalstamos veiklos kloaka“.

Pirmadienį interneto paslaugų tiekėją nuo interneto atjungė kompanija „Junik“. Tai buvo padaryta tada, kai šios kompanijos tiekėjas liepė sustabdyti paslaugų teikimą nusikalstamą veiklą vykdančiai kompanijai „Real Host“. To nepadarius, „Junik“ būtų grėsusios sankcijos. Kompanija „Real Host“ teikė svetainių talpinimo paslaugas. Ši kompanija leisdavo savo klientams likti internete net ir tuo atveju, jei jie vykdydavo nusikalstamą veiklą. Ši kompanija buvo susijusi ir su „botnet“ programine įranga „Zeus“.

Tai ne pirmas atvejis, kai svetainių talpinimo paslaugas teikianti kompanija pašalinama iš interneto. Pastaraisiais metais tai nutiko bent trims JAV interneto paslaugų tiekėjams: „Atrivo“, „McColo“ bei „3FN“. „Atrivo“ bei „McColo“ iš interneto pašalino jų interneto paslaugų tiekėjai, o „3FN“ uždarė JAV Federalinė prekybos komisija. Tačiau Jart Armin teigia, kad tai pirmasis kartas, kai tarptautinė grupė perėjo sienas į Rytų Europą.

Praeityje šie išardymai turėdavo didelės įtakos elektroninėms šiukšlėms. Kai kurie stebėtojai pranešė, kad per savaitgalį pastebėjo žymų elektroninių šiukšlių sumažėjimą, tačiau saugumo ekspertai nemano, kad tai lėmė „Real Host“ uždarymas. Stebėtojai tikisi greitai išvysti kompanijos „Real Host“ vykdomos nusikalstamos veiklos atsinaujinimą, tačiau jie pripažįsta, kad tokie uždarymai daro didelį spaudimą šią veiklą vykdantiems asmenims bei jų tiekėjams. „Šis precedentas rodo, jog kompanijos turi prisiimti dalį atsakomybės dėl savo tinklų, - teigė saugumo tyrimų kompanijos „Mynetwatchman“ savininkas Lawrence Baldwin. – Šiuo metu kompanijos, leidžiančios savo tinkluose vykdyti nusikalstamą veiklą, gali sulaukti tam tikrų padarinių. Tai daugiau nebepriimtina“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)