„Microsoft“ išsprendė ekrano klaviatūrų problemą  (10)

Atrodo, kad kompanija „Microsoft“ pagaliau rado būdą, kaip galima pagaminti patogią prilietimų klaviatūrą sensoriniams ekranams. Problema, kuria pasižymi visos dabartinės ekrano klaviatūros, yra ta, kad vartotojas, jomis negali naudotis taip pat greitai kaip ir mechanine klaviatūra - ant sensorinių ekranų kol kas tiesiog neįmanomas "aklas spausdinimas".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudojantis tikrosiomis, įprastinėmis klaviatūromis, žmogus savo pirštų galiukais remiasi į mechaninius klavišus ir taip jaučia klaviatūros padėtį. Tokiu atveju rankos pirštai gali dirbti mechaniškai, intuityviai susirasdami reikiamą klavišą - žmogui visai nebūtina žiūrėti į klaviatūrą.

Tačiau esant virtualiai klaviatūrai, jos paviršius yra ideliai lygus ir fizinis orientyras prarandamas. Kaip tokiu atveju pirštams "nepaklysti" ant nejuntamų klavišų? Galimą sprendimo idėją pateikė „Microsoft“.

„Microsoft“ užpatentavo technologiją, leidžiančią klaviatūrai sekti sensorinį ekraną liečiančių pirštų judesius. Virtuali klaviatūra dalijama į dvi dalis – po atskirą kiekvienai rankai. Vartotojas deda rankas ant sensorinio ekrano lygiai taip pat, tarsi liestų įprastą klaviatūrą. Pranešama, kad sensorinis ekranas „stebi“ pirštų ir riešų padėtį ir atitinkamai projektuoja virtualios klaviatūros puses.

Taigi šio ekrano klaviatūros patentui naudojama prilietimų technologija automatiškai mygtukus pritaiko prie rankų pozicijos. Kadangi mygtukai visada yra toje pačioje pirštų padėtyje, jūs visada turite fizinį tašką – tai jūsų rankos. Pradedant dirbti po kairės rankos keturiais pirštais projektuojamos ASDF raidės, o po dešiniosios – HJKL. Po abiem nykščiais vaizduojamas tarpo klavišas. Taip sukuriamas fizinis klavišų atvaizdavimo „atramos taškas“, kuriuo yra vartotojo pirštai.

Žinoma, prie tokio spausdinimo reiktų įprasti, tačiau atsiranda galimybė "aklam spausdinimui" net ir nematant bei nejaučiant konkrečių klaviatūros klavišų. Pateiktame patentas smulkiai aprašomas būdas, kaip virtuali klaviatūra gali būti naudojama ekrane: vartotojui tereikia uždėti rankas taip, lyg jis norėtų rašyti ir klaviatūra automatiškai pasirodys po pirštais.

Kada ir kur ši technologija bus įdiegta konkrečiuose produktuose, neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: