Rusijos kibernetinis saugumas beveik neegzistuoja? Specialistų trūkumas jau sumušė visus įmanomus rekordus  ()

„Sberbank“ teigė, kad Rusijai reikia 100 000 kibernetinio saugumo ekspertų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-07 Rusijos kibernetinis saugumas beveik neegzistuoja? Specialistų trūkumas jau sumušė visus įmanomus rekordus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Sberbank“ valdybos pirmininko pavaduotojas Stanislavas Kuznecovas neseniai per viešą renginį sakė, kad Rusijai labai trūksta kibernetinio saugumo ekspertų. Tai pranešė „rbc.ru“.

Rytų ekonomikos forume „Sberbank“ pirmininko pavaduotojas teigė, kad Rusijos Federacijoje kibernetinio saugumo specialistų yra labai mažai. Jis pabrėžė, kad, „Sberbank“ skaičiavimais, šioje srityje dirba tik 5000 ekspertų, o reikia 20 kartų daugiau (t. y. 100 000). Jis taip pat pažymėjo, kad valstybė turėtų taisyti situaciją pateikdama užsakymą personalui.

Leidinys, remdamasis Rusijos elektroninių ryšių asociacijos (RAEC) vadovu, rašo, kad vasario-kovo mėnesiais iš Rusijos išvyko 50-70 tūkstančių IT specialistų, tarp kurių, žinoma, buvo ir kibernetinio saugumo srities ekspertų. RAEC taip pat mano, kad 2022 metų pavasarį galėtų išeiti dar apie 100 tūkst. IT darbuotojų. Tuo pat metu Rusijos ministras pirmininkas M. Mišustinas tvirtina, kad gegužę į Rusiją grįžo daugiau nei 80 proc. informatikų.

Valstybė bando grąžinti žmones, dėl agresijos prieš Ukrainą išvykusius iš šalies. Jiems siūlomos visokios lengvatos – mažesnės būsto paskolos palūkanos, atidėjimas nuo karo prievolės ir pan.

Personalo atrankos bendrovė „HeadHunter“ neseniai atliko tyrimą ir paaiškėjo, kad Rusijos Federacijoje IT pramonėje sumažėjo laisvų darbo vietų. O gyvenimo aprašymų skaičiai, priešingai, tapo 55 % didesni.

 

Kinijos elektronikos gamintojas „Huawei“ iš Rusijos biuro atleido 50 % laisvai samdomų darbuotojų, o vadovus perkėlė į Kazachstaną ir Uzbekistaną.

Daugelis technologijų įmonių, tokių kaip „Dell“, „Nokia“, „Logitech“, „Ericsson“, palieka Rusiją. Didžiuma darbuotojų, dirbusių šių įmonių atstovybėse Rusijos Federacijoje, neteko darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()