„Twitter“ virsta dideliu košmaru: Muskas jau viešai skundžiasi, kas nutiko su jo gyvenimu  (2)

„SpaceX" ir „Tesla" generalinis direktorius Elonas Muskas jau buvo ganėtinai išsekęs prieš pirkdamas „Twitter" socialinį tinklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2018 m. E. Muskas demonstratyviai miegojo ant sofos „Tesla“ gamykloje Fremonte, tariamai mėgindamas išvairuoti savo kompaniją per krizę.

Ir „Twitter“, kaip tikėtasi, taip pat virsta dideliu košmaru. Tai reiškia, kad E. Muskas dabar yra dar labiau užsiėmęs nei anksčiau – spaudimas jam akivaizdžiai padidėjo.

„Mano lėkštėje yra per daug darbo, tai tikrai", – sakė E. Muskas per G20 konferenciją Indonezijoje, kaip citavo „CBS News", ir pridūrė, kad „iš tikrųjų dirbu maksimaliai, kiek galiu dirbti, nuo ryto iki vakaro, septynias dienas per savaitę".

Tuo tarpu E. Muskui, kuris dalyvavo vaizdo pokalbyje, užgeso šviesa, o jo veidą staiga apšvietė tik kompiuterio ekranas.

Tai turbūt tobula metafora chaotiškoms poroms savaičių, kai milijardierius desperatiškai bandė įjungti „Twitter" šviesas.

Po to, kai moderatorė Anindya Bakrie, turtinga Indonezijos verslo veikėja, pasiūlė E. Muskui tiesiog „šokti į lėktuvą, skristi į Balį ir šiek tiek pasislėpti arba atsipalaiduoti", jis juokėsi sakydamas, kad „tai skamba fantastiškai, bet mano darbo krūvis pastaruoju metu labai padidėjo".

Dėl tokios padėties, nors jis galbūt bando atrodyti simpatiškas, E. Muskas negali kaltinti nieko, išskyrus save.

Dar balandį generalinis direktorius pabandė įsigyti įmonę už 44 mlrd. USD.

Nuo tada, kai perėmė valdžią, vizionierius pakeitė socialinės žiniasklaidos įmonės veiklą, atleisdamas pusę darbuotojų ir priimdamas staigius tinklo veiklos pakeitimus.

Funkcija, leidžianti bet kam svetainėje nusipirkti „patvirtintą" varnelę, iš tikrųjų neįrodžius savo tapatybės, sukėlė netikrų paskyrų bangą, apsimetinėjančia viskuo – nuo ​​politikų iki pagrindinių prekių ženklų.

 

Reklamų užsakovai, pagrindinis „Twitter" pajamų šaltinis, pabėgo nuo sumaišties, palikdami E. Muskui „didelę pinigų duobę", ypač atsižvelgiant į po sandėrio iškilusius naujus didelius bendrovės skolinius įsipareigojimus.

Praėjusią savaitę E. Muskas turėjo parduoti dar daugiau „Tesla" akcijų. Tuo tarpu „Twitter" užsivertė didžiulę skolų naštą, nes vadovas pasiskolino dešimtis milijardų dolerių savo pirkiniui finansuoti.

 

Paties E. Musko vadovavimas taip pat nedavė norimų rezultatų. Dauguma naujų pakeitimų, kuriuos milijardierius bandė įgyvendinti „Twitter", davė priešingą rezultatą.

Ir tai dar ne viskas – turtingiausias pasaulio žmogus turi daugybę kitų degančių gaisrų, dėl kurių šiomis dienomis jis gali nemiegoti.

Atleidus „Twitter“ saugumo darbuotojus, tinklas tapo dar atviresnis sukčiams ir įsilaužėliams.

Reguliavimo institucija praėjusią savaitę jau išsiuntė įspėjamąjį pranešimą, nes tinklo darbuotojai svarstė, ar dabar jie taps teisiškai atsakingi, kai pagrindiniai „Twitter" vadovai pasitraukė savo noru, o darbuotojai faktiškai liko vieni.

 

Tai toli gražu ne pirmas kartas, kai E. Muskas praleido bemieges naktis, bandydamas sugalvoti, kaip pakeisti savo verslą.

Galų gale, „Twitter" problemos turi labai mažai bendro su problemomis, kurios kankino „Teslą", todėl kyla klausimas: ar nenuilstančios E. Musko pastangos iš tikrųjų atsipirks, ar tai yra beviltiškas žingsnis norint laimėti sau daugiau laiko?

Socialinės žiniasklaidos platforma šiuo metu yra aiškiai finansiškai nepatvarioje padėtyje, kaip praėjusią savaitę per susitikimą su darbuotojais prisipažino pats tinklo savininkas.

„Mums tiesiog būtinai reikia uždirbti daugiau grynųjų, nei išleidžiame", – susirinkimo metu sakė E. Muskas. „Jei to nepadarysime ir bus toks didžiulis neigiamas pinigų srautas, bankrotas ne už kalnų".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(10)
(8)

Komentarai (2)